Jan Tito en Ton Delemarre maken samen dichtbundel Dichter bij beelden

30 januari 2016
Jan Tito en Ton Delemarre maken samen dichtbundel Dichter bij beelden

DORDRECHT -  Het is de week van de gedichten ook in Dordrecht. Dat wordt ook gevierd met de uitkomst van gezamenlijke bundel 'Dichter bij beelden' (foto’s Jan Tito, gedichten Ton Delemarre). Vijftien gedichten van de hand van Ton Delemarre roepen herinneringen op. Zeker lezers van de binnenstadskrant De Poorter zijn met Ton  vertrouwd.

Deze week heeft de laatste aangewezen stadsdichter Marieke van Leeuwen in haar eigen theater aan de Voorstraat 450 het eerste exemplaar gekregen.

Voor Ton Delemarre en Ada d’Hamecourt was dat ook het moment om uit te spreken dat de gemeente Dordrecht geen ruimte meer heeft voor een echte stadsdichter. Het zogeheten cultuurbeleid zou meer aandacht verdienen. Daarvoor zou volgens Ton en Ada de afbraak moeten stoppen.

  

Fotograaf Jan Tito begon als oud directeur van de Driehoekschool en werd later in het Stadskantoor  collega van Ton Delemarre.  De route voor Delemarre (nu 83) begon als kabinetschef van de burgemeester en later werd hij vooral bekend als secretaris van de Culturele raad. Die vorm van inspraak staat inmiddels 35 jaar in de geschiedenisboeken. Ton en Ada bleven daarna door hun brede inzet met de stad en de inwoners nauw verbonden. Die verbondenheid met mensen klinkt ook in de gedichten door..

Ton en Ada zijn ook de grondlegger van de stedenband Dordrecht - Varna (Bulgarije). Ook dat betekende een wederzijdze cultuele impuls.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.