PZC: Dominees Joke van Voorst en Michiel de Zeeuw van Zierikzee naar Dordrecht

31 januari 2016
PZC: Dominees Joke van Voorst en Michiel de Zeeuw van Zierikzee naar Dordrecht

DORDRECHT/ZIERIKZEE - De dominees Joke van Voorst en Michiel de Zeeuw verruilen de Thomaskerk in Zierikzee voor de Protestantse Wijkgemeente Wilhelminapark-Petruskapel in Dordrecht.  Dit meldt dagblad PZC.

Van Voorst en De Zeeuw zijn sinds zondag 25 augustus 2002 aan de Thomaskerk verbonden. Dordrecht is geen vreemd gebied. Michiel de Zeeuw werd in 1963 in Zwijndrecht geboren. Zijn vrouw is afkomstig uit Maartensdijk.

Ze kwamen  elkaar tijdens studie aan de Theologische universiteit in Kampen tegen en gingen samen verder als echtpaar en ook als dominees op pad.

Op de openbare website van de Thomaskerk in Zierikzee wordt het aanstaande vertrek ook aangekondigd.  De scriba meldt alleen nog dat er formeel een beroep wordt uitgebracht op Joke van Voorst en Michiel de Zeeuw. Het ligt in de lijn van de verwachtingen dat zij samen vertrekken naar Dordrecht, aldus de mededeling vanuit de kerk in  Zierikzee..

Een beroep waarover bij de gereformeerde Thomaskerk in Zierikzee wordt geschreven, gaat volgens kerkelijke procedures en daarvoor zijn formaliteiten nodig.

De predikant werkt ook mee wereldregio Schouwen Duiveland. Dat bericht: Ds Michiel de Zeeuw en zijn echtgenote en predikante Joke vertrekken naar de Protestantse Wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel in Dordrecht.De Zeeuw is een bekende op Schouwen-Duiveland en was niet alleen binnen de kerk, maar ook daarbuiten bekend. Zo schrijft hij wekelijks zijn ‘Handschrift’ in WereldRegio.Het is nog niet bekend wanneer het paar daadwerkelijk vertrekt, maar naar alle waarschijnlijkheid voor april van dit jaar. De Zeeuw laat weten het jammer te vinden Zierikzee te gaan verlaten, maar ziet hij uit naar de nieuwe uitdaging. Het paar is dertien jaar in Zierikzee actief geweest.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.