Wijzelf Zorgcoöperatie Drechtsteden werkt zonder tussenkomst van dure organisaties

03 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Wijzelf Zorgcoöperatie Drechtsteden werkt zonder tussenkomst van dure organisaties

DRECHTSTEDEN - Het landschap van de zorg is in verandering. In de toekomst zullen we zelf onze praktische en huishoudelijke hulp en persoonlijke verzorging moeten regelen. Maar hoe vind je betrouwbare, betaalbare en makkelijk bereikbare hulp? Dit bracht de initiatiefnemers van Wijzelf Zorgcoöperaties tot de volgende gedachte: “Als we het dan zelf moeten doen, laten we het dan samen doen, coöperatief”.

Bij Wijzelf worden de vragers van hulp en zorg lid van de zorgcoöperatie. Een Wijzelf Zorgcoöperatie behartigt de belangen van de leden door betrouwbare zorgaanbieders te werven. Zonder tussenkomst van dure organisaties en via een online platform. De zorgaanbieders zijn particulieren of zzp’ers en komen uit dezelfde woonplaats of regio. Zij bieden huishoudelijke hulp, klussen in en om het huis, werkzaamheden in de tuin, burenhulp en persoonlijke verzorging; betaald of gratis.

Wijzelf Zorgcoöperaties is in Zoetermeer ontwikkeld en gestart. Op dit moment wordt dit vernieuwende zorgconcept in zeven gemeenten aangeboden. Deze week is de achtste Wijzelf Zorgcoöperatie

Wijzelf Zorgcoöperatie Drechtstreken
Met trots en blijdschap melden Ilse van Donkelaar en Caroline van Torenburg dat zij – samen met nog drie initiatiefnemers – op 13 januari 2016 de Wijzelf Zorgcoöperatie Drechtstreken opgericht hebben. Zij willen samen met u uw zorg regelen, coöperatief. Via het digitale platform van de coöperatie kunt u zelf regelen van wie u zorg krijgt, hoeveel u daarvoor betaalt en wanneer u de zorg wenst. Veelal gaat het om niet geïndiceerde zorg. Zorg die niet (helemaal) vergoedt wordt, maar wel (en soms heel hard) nodig is.

Ilse van Donkelaar: “Wat had ik graag een Wijzelf gehad in het dorp waar mijn ouders in hun laatste jaren woonden. Ik woonde op een uur rijden afstand. Mijn ouders waren op oude leeftijd verhuisd naar een dorp in de Kempen (België) en kenden er geen mensen. Ik kon dus niet terugvallen op buren of vrienden. Huishoudelijke hulp en verpleging kon ik regelen. Maar niet: het helpen met eten maken, helpen met de administratie, een wandelingetje maken, een lieve oppas voor mijn moeder zodat mijn vader even kon uitrusten van zijn mantelzorgtaak. Precies dit soort hulp (en nog meer) bieden wij aan via onze zorgcoöperatie.” Caroline van Torenburg: “Het mooie is dat de leden bij ons zelf de baas zijn over hun zorg, dat het betaalbare zorg is en dat de zorgvragers er op kunnen vertrouwen dat wij de zorgaanbieders hebben gecontroleerd op diploma’s en meer.” In februari hoopt de zorgcoöperatie online te zijn. Ilse en Caroline zullen in het voorjaar op verschillende plaatsen informatie bijeenkomsten organiseren voor zorgvragers en zorgaanbieders.

De oprichters van Wijzelf Zorgcoöperatie Drechstreken zijn: Ilse van Donkelaar, Caroline van Torenburg, Thomas Goldschmeding, Marijke Gommans en Helma Lodder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.