Auteurs zetten collectie Bibliotheek in schijnwerpers met twitterestafette

04 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Auteurs zetten collectie Bibliotheek in schijnwerpers met twitterestafette

DORDRECHT - Overal en altijd lezen steeds eenvoudiger. Auteurs zetten collectie Bibliotheek in schijnwerpers met twitterestafette. Alle Bibliotheken in Nederland zetten deze maand hun e-bookcollectie met ruim 10.000 titels in de schijnwerpers.

Spannende, romantische, jeugd-  of informatieve boeken digitaal lezen is steeds eenvoudiger. Een gevarieerde groep schrijvers twittert ter ondersteuning van de e-bookcampagne een maand lang om de beurt over zijn of haar favoriete titel onder de hashtag  #FavEbook om alle potentiële lezers het gemak en plezier van e-books te laten ervaren. Aan de twitterestafette doen o.a. mee:

Kluun, Abdelkader Benali, Franca Treur, Paul van Loon, Loes den Hollander, Ronald Giphart, Iris Boter, Guus Kuijer en nog vele anderen. Ook auteurs van informatieve boeken zoals oud-hockeycoach Marc Lammers, YouTube-fenomeen Bardo Ellens, culinair journalist Felix Wilbrink en meditatieleraar en muzikant Tijn Touber twitteren mee.

Meer dan tienduizend e-books via de Bibliotheek
Uit de collectie van 10.000 titels worden deze periode uitgelicht: Tonio van A.F.Th. van der Heijden, Bonita Avenue van Peter Buwalda, Ik verzin dit niet van Sylvia Witteman, Vader van Karl Ove Knausgård, Lionel Messi van Leonardo Faccio, De thuiskomst van Anna Enquist, De aanslag van David Baldacci, Oorlog en Vrede van Tolstoj en nog veel meer. Zie voor meer informatie: www.bibliotheek.nl/e-books.

Vraag naar e-books blijft stijgen Iedereen die lid is van een openbare bibliotheek, kan e-books lenen. Tot nu toe hebben zo’n 240.000 mensen een account aangemaakt. Het afgelopen jaar werden meer dan 1,5 mln e-books uitgeleend. Het lezen van e-books van de Bibliotheek is makkelijk, betrouwbaar, legaal én vrij toegankelijk als je lid bent van de Bibliotheek. Je kan kiezen uit duizenden e-books en deze lenen voor op je tablet, mobiel, PC of e-reader.

Na het aanmaken van een webaccount met je lidmaatschapsnummer op www.bibliotheek.nl kun je e-books ‘ophalen’ en  je boekenplank vullen (voorlopig tot 10 titels tegelijkertijd) en lezen waar en wanneer je maar wilt, dus ook offline.

Digital Only AanZet abonnement
Ben jij zo iemand die het liefst alles van een scherm afleest? Vind je papieren boeken maar stoffig en heb je altijd moeite een krant goed vast te houden en in elkaar te vouwen? Dan is het Digital Only abonnement iets voor jou. Met het Digital Only abonnement heb je voor €3,50 per maand toegang tot de digitale collectie van de Bibliotheek. Uit duizenden e-books kun je kiezen en deze lenen voor op je tablet, mobiel, PC of e-reader. Uiteraard kun je ook gebruik maken van alle faciliteiten in de vestigingen. Met het Digital Only abonnement kunnen er echter geen fysieke collectie items geleend worden. Dat kan bij de andere abonnementen van de Bibliotheek AanZet wel. Deze geven naast toegang tot het lenen van materialen, én ook toegang tot het e-bookportal.

Het aanmelden voor het digitale only abonnement kan direct via de landelijk e-bookportal via www.bibliotheek.nl, of indirect via www.debibliotheekaanzet.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.