Dordrecht en Woonbron geven Wielwijk beter toekomstperspectief

08 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Dordrecht en Woonbron geven Wielwijk beter toekomstperspectief

DORDRECHT - Vandaag tekenden wethouder Wonen van de gemeente Dordrecht Rinette Reynvaan en bestuursvoorzitter Bert Wijbenga van Woonbron een  samenwerkingsovereenkomst voor Wielwijk. Deze overeenkomst maakt het mogelijk om de in 2007 ingezette vernieuwing van de wijk in de komende jaren af te ronden.

In 2007 maakten wijkbewoners, Woonbron en de gemeente Dordrecht een toekomstbeeld voor Wielwijk dat nog steeds hun inspiratiebron is: ‘Wielwijk Sterk en Weerbaar’. Met de oorspronkelijke plannen en het aanvankelijke tempo van de vernieuwingen, zijn stevige verwachtingen gewekt.

Samenwerkingsovereenkomst
Hoewel Wielwijk sinds 2007 een aanzienlijk beter toekomstperspectief heeft door forse ingrepen in de woningvoorraad en buitenruimte, is het tempo van vernieuwingen onder druk komen te staan. Door de economische crisis en wijzigingen in Rijksbeleid, zoals kerntaken van corporaties, is de vernieuwing en verandering van Wielwijk langzamer gegaan dan gepland. Woonbron en de gemeente besloten onlangs dat de eerder vastgestelde fysieke-economische doelstellingen uitgangspunt blijven, maar wel worden aangepast zodat ze in deze tijd realistisch zijn. De nieuwe afspraken zijn vandaag bekrachtigd in een samenwerkingsovereenkomst.

Betere toekomst
Woonbron en Gemeente Dordrecht zijn er van overtuigd dat ze mèt elkaar Wielwijk een betere toekomst kunnen bieden. Wethouder Reynvaan (Dordt West): 'Nu de markt weer aantrekt is het de hoogste tijd om de plannen uit te voeren. Daar hebben de bewoners recht op. Zij maken zich al jaren sterk voor de wijk.'

Het hart van alle ontwikkelingen is de herontwikkeling van de M.H. Trompweg. De hoofdontsluiting van de wijk wordt verbeterd en er komt er een nieuw groengebied dat het Admiraalsplein verbindt met het Wielwijkpark. Langs de randen van dit groengebied komen koopwoningen.

Voor andere delen van de wijk worden soms andere keuzes gemaakt dan voorheen.  Dit leidt ertoe dat woningen waarvan oorspronkelijk het plan was ze te slopen, toch blijven staan. Daar kunnen de bewoners rekenen op het normale onderhoud dat ze gewend zijn, met hier en daar een extra ingreep zoals bijvoorbeeld op dit moment gebeurt in de woongebouwen aan de Van Aerssenstraat. De werkzaamheden worden nadrukkelijk op elkaar afgestemd. Bert Wijbenga, voorzitter Raad van Bestuur Woonbron: ‘De afgelopen jaren is hard gewerkt aan plannen en planningen die betekenisvol zijn voor Wielwijk en realistisch zijn. Er gaat veel gebeuren in Wielwijk.’

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.