D66: "Inwoners Dordrecht en Zwijndrecht optimistisch over onderwijs"

08 februari 2016 door Hennie van der Zouw
D66: "Inwoners Dordrecht en Zwijndrecht optimistisch over onderwijs"

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Politiek gaat vaak over maatschappelijke problemen en de oplossingen die politieke partijen daarvoor hebben. D66 is benieuwd naar de dingen die wél goed gaan en welke kansen bewoners zien in hun buurt. Daarom ging D66 zaterdag 6 februari wederom op veel plekken in Nederland met mensen in gesprek.

Dit keer gingen D66'ers uit Dordrecht en Zwijndrecht de straat op met de vraag: "Wat vind u van het onderwijs in onze stad?". Veel mensen geven aan dat het middelbaar onderwijs goed geregeld is, al zijn de onderlinge verschillen (het schooltype moet bij je passen) groot en men mist vervolgopleidingen. Ook vindt men de klassen te groot en is er weinig te doen voor de jongeren. De samenwerking tussen scholen en leerwerkbedrijven is in ontwikkeling, maar er zouden meer stageplekken beschikbaar moeten zijn.

Verder geven de mensen aan dat Dordrecht een mooie oude stad is met veel historie, een leuke sfeer en grote diversiteit in cultuur. Wel betreurt men de leegloop en leegstand van winkels en dan met name van de Voorstraat.

Nieuwe kansen
De D66’ers uit Dordrecht en Zwijndrecht die afgelopen zaterdag in gesprek gingen zijn het met elkaar eens: “We vinden het geweldig om met inwoners in gesprek te gaan. In onze buurten zit zo veel creativiteit. Daarom luistert D66 graag naar goede ideeën en zoeken we naar nieuwe kansen”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.