Elise Mannah brengt muziektheater programma 'Nu' naar Bonfire

09 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Elise Mannah brengt muziektheater programma 'Nu' naar Bonfire

DORDRECHT - Leren van het verleden, leven in het heden en hoop putten uit de toekomst; dat typeert niet alleen de muziek van de in Gouda woonachtige zangeres Elise Mannah, maar ook haar gloednieuwe theaterprogramma. Elise geeft de komende weken een reeks optredens in theaters, mede naar aanleiding van haar nieuwe album ‘Nu’. Vrijdag 19 februari is het de beurt aan Bonfire in Dordrecht.

Je kunt veel termen gebruiken om een muzikale avond met Elise Mannah te schetsen: ‘fris’, ‘spontaan’, ‘met een knipoog’ of ‘een traan’. De zangeres houdt van veelkleurigheid en veelzijdigheid. Zo geeft ze niet alleen solo optredens waarin een mix van kleinkunst en luisterliedjes de ruimte krijgt; ook maakt ze deel uit van het collectief dat ‘de Mariamonologen’ pas weer naar uitverkochte theaters bracht. Het nieuwe programma zet Elise Mannah als solo artieste in de schijnwerpers en brengt, naast selecties van haar vroegere albums, ook de nieuwe muziek van het pas verschenen album ‘Nu’. Het biedt muziektheater waar entertainment diepere lagen krijgt.

“‘Nu’ is de samenvatting van de rode draad die we ontdekten in de liedjes voor het album” zegt Elise over het programma. “Iedereen heeft zijn eigen verhaal bij een lied. De concerten zullen avonden zijn waarin we kunnen relativeren over heden, verleden en toekomst; waarin we in het ‘nu’ leven, dankbaar zijn, maar ook de actualiteit belichten zoals in het lied ‘Zie Me Dromen’ over een vluchteling gebeurt. Ik kijk uit naar gezellige avonden waarop we allemaal even dat wat ons in de greep houdt, los kunnen laten en kunnen genieten van het hier en nu.”

Die gedachte klinkt door in de eigen liedjes van Elise, maar ook in selecties die ze van Brigitte Kaandorp en Liesbeth List zingt. De liedjes worden aangevuld met herkenbare, eerlijke verhalen, anekdotes en een sporadisch gedicht. Tijdens de tour wordt Elise Mannah weer bijgestaan door een vaste band met pianist Henk Doest (die mede verantwoordelijk was voor de nieuwe muziek), gitarist Michael Rothuizen en percussionist Frank van Essen.

Kaarten voor het theaterconcert in Bonfire en de overige optredens zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.