Volwassen spelers gezocht voor voorstelling Jeugdtheaterschool Dordrecht

12 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Volwassen spelers gezocht voor voorstelling Jeugdtheaterschool Dordrecht

DORDRECHT - Voor het landelijke project Theater Na de Dam is Jeugdtheaterschool Dordrecht (ToBe cultuurcentrum) op zoek naar spelers van verschillende leeftijdscategorieën. Op woensdag 4 en donderdag 5 mei spelen de volwassen deelnemers samen met jongeren van de jeugdtheaterschool in een theatervoorstelling over de Tweede Wereldoorlog. Acteerervaring is niet nodig.

Op woensdag 4 mei zijn door heel Nederland voorstellingen te zien, in het kader van Theater Na de Dam, die gebaseerd zijn op verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Jeugdtheaterschool Dordrecht doet dit jaar voor de derde keer mee. Dit jaar is het thema “verdwenen families” en wil de jeugdtheaterschool meer dan ooit verschillende generaties verbinden door middel van dit theaterproject.

Aanmelden
Als speler van de voorstelling ga je aan het werk met waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in Dordrecht. De repetities vinden vanaf 1 maart iedere dinsdag plaats van 14.00 tot 16.00 uur in het  Energiehuis (Noordendijk 148 in Dordrecht). Op woensdag 4 en donderdag 5 mei (Dodenherdenking en Bevrijdingsdag) speel je de voorstelling. Voor deelname betaal je eenmalig € 100,-. Aanmelden kan via theater@tobe.nl, vermeld je naam, geboortedatum en contactgegevens.

Auditie voor jongeren 12 – 25 jaar op 1 maart
De volwassen deelnemers repeteren ook op een aantal data samen met de jongeren. Voor jongeren van 12 tot en met 25 jaar die ook willen spelen in de voorstelling is er een auditie op dinsdagavond 1 maart. De repetities zijn wekelijks op dinsdag van 19.00 tot 21.30 uur. Je hoeft voor deelname geen lessen te volgen bij de jeugdtheaterschool of acteerervaring te hebben. Aanmelden kan via theater@tobe.nl, vermeld naam, geboortedatum en contactgegevens. Spelers tot en met 20 jaar krijgen 21% korting op de € 100,-.

Verhalen en vrijwilligers
Voor de voorstelling zoekt de jeugdtheaterschool ook verhalen waarop de voorstelling gebaseerd kan worden. Heeft u zelf de oorlog meegemaakt of kent u een waargebeurd verhaal uit de oorlog en wilt u dit verhaal graag delen? Dan kunt u dit ook melden via theater@tobe.nl. Daarnaast kunnen ook vrijwilligers zich via dit adres aanmelden om te helpen tijdens de voorstellingen op 4 en 5 mei.

Foto: Volwassen spelers gezocht (foto door Bea Kolk) Dit is een foto van de TNdD-voorstelling van vorig jaar in Dordrecht, naam voorstelling: “Hier was het”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.