Activiteiten voor de Jeugd in de voorjaarsvakantie in het Onderwijsmuseum

16 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Activiteiten voor de Jeugd in de voorjaarsvakantie in het Onderwijsmuseum

DORDRECHT - Tijdens de voorjaarsvakantie van 20 t/m 28 februari organiseert het Onderwijsmuseum uiteenlopende activiteiten voor kinderen. De activiteiten worden georganiseerd rond het thema 2016 Jaar van het Boek. Kinderen kunnen deze vakantie in het Onderwijsmuseum hun kunsten laten zien in het drukken, versieren en binden van hun eigen boek! In combinatie met een toegangsbewijs voor het museum zijn de activiteiten gratis.

Een boek drukken, echt een kunst. Elke dag tijdens de vakantie om 12.00 uur
Een boek is toch zo gedrukt?! Ja, met de digitale printers is nu bijna alles mogelijk. Maar heb je je wel eens afgevraagd hoe het ging in een tijd vóór de printer? Tijdens deze workshop kom je alles te weten over ouderwets boeken drukken en zie je waarom dit écht een kunst is. Hierna kijk je nooit meer op dezelfde manier naar boeken!

Boekbinden moet je zelf ondervinden. Elke dag tijdens de vakantie om 14.00 uur
Wat maakt een boek een boek? Hoe maak je van een stapel papier een heus boek? Tijdens deze workshop leer alles te weten over ‘boekbinden’ en ga je aan het eind naar huis met je eigen gemaakte (notitie)boek.

Voorleesmomentje voor de kleintjes. Tijdens de vakantie dinsdag, woensdag en donderdag om 13.00 uur
Boeken zijn er voor oud én jong! Tijdens het voorleesmomentje in het museum lezen we graag uit onze favoriete prentenboeken voor. Voor de jonge bezoeker vanaf 4 jaar. 

Ontmoet de boekrestaurateur. Donderdag 25 februari, 11.00 – 15.00 uur
Voor slechts één dag verplaatst onze boekrestaurateur zijn werkplaats naar het museum! Heb jij je weleens afgevraagd hoe het repareren van oude boeken in zijn werk gaat? Wil jij eens een kijkje nemen achter de (museum)schermen? Kom dan op 25 februari naar het museum en ontmoet onze boekrestaurateur! 

Openingstijden museum en museumcafé De Holland: maandag tot en met zaterdag: 9.00 uur – 17.00 uur en zondag 11.00 uur – 17.00 uur

Nationaal Onderwijsmuseum
Burgemeester de Raadtsingel 97
3311 JG Dordrecht
078- 632 60 20
info@onderwijsmuseum.nl
www.onderwijsmuseum.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.