Dordtse Historische Kalender begint met 21 historische data in de toekomst

17 januari 2010
Dordtse Historische Kalender begint met 21 historische data in de toekomst

DORDRECHT - In de Statenzaal van het historische Hof is zaterdagmiddag, voor circa 150 belangstellenden, de Dordtse Historische Kalender officieel on-line gegaan. De kalender wordt stap-voor-stap opgebouwd. In de eerste versie staan 21 historische data. Jubal is nummer één op 11 april 2011. Het nomineren kan dus beginnen.

Iedereen kan erop geschiedenis schrijven, zo benadrukte wethouder Jan Lagendijk (geheel rechts op de foto). DiEP-directeur Ineke Middag vond de Dordtse Historische Kalender een kans om zoveel mogelijk mensen de kans te geven geschiedenis te schrijven. Jubal, dat als muziekkorps op 11 april 2011 honderd jaar bestaat, deed de eerste nominatie. Vooraf speelde op het Hof de Big Band. Het novum is dat de geschiedenis van het verleden op de kalender naar de toekomst wordt verplaatst om jubilea niet te vergeten en om herdenkingsmomenten te hebben.  Op de foto geheel links de bedenker Hans Berrevoets.

Achtergrond op www.dordtsehistorischekalender.nl


DiEP Directeur Ineke Middag bedankt Jubal voorzitter Bert van Maaren


Ineke Middag bedankt initiatiefnemer Hans Berrevoets


Hans Berrevoets geprojecteerd in de historische kalender


Bert van Maaren stelt de websitewww.dordtsehistorischekalender.nl in werking

Foto's: Tom van Bokhoven, www.tomsschaakboeken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.