Dordtse Historische Kalender terug in nieuwe jas bij archief als investering in de toekomst

16 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Dordtse Historische Kalender terug in nieuwe jas bij archief als investering in de toekomst

DORDRECHT - De Dordtse Historische Kalender (DHK) is terug in een nieuwe jas bij het regionaal archief. Tot 2025 kan een ieder achterhalen welke memorabele data er zijn. Het archief geeft als toelichting bij de nieuwe DHK: ,,Dordrecht is een stad vol geschiedenis en verhalen. Op de Dordtse historische kalender (DHK) is te zien welke gedenkwaardige momenten er in de stadsgeschiedenis zijn.

Hoogte- en dieptepunten, grote en kleine jubilea: de DHK laat ze in één oogopslag zien. Deze digitale kalender stimuleert het historisch geheugen. Ze is een hulpmiddel om tijdig te beginnen met investeren in de toekomst. Wat is er op afzienbare termijn te herdenken en/of te vieren? Geschiedenis leeft en is een verhaal van ons allemaal.

Deze kalender is niet volledig. Reacties en aanvullingen zijn zeer welkom. Je kunt ze sturen naar studiezaal@dordrecht.nl.De DHK is een nieuwe versie van een eerder initiatief van Hans Berrevoets in het kader van het Platform Stedelijke Herdenking.”

De Dordtse Historische Kalender kan worden geraadpleegd via: http://www.regionaalarchiefdordrecht.nl/achtergronden/dordtse-historische-kalender

(de Dordtse historische kalender werd de eerste keer gelanceerd in januari 2010 in de oude Statenzaal van het Hof, dat nu behoort tot het belevingsmuseum Hof van Nederland. Eeuweling JUBAL speelde daarbij een prominente rol)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.