Prentenboekjesfestival en Kleurfeest in Kunstmin Groot plezier voor kleine theaterbezoekers

17 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Prentenboekjesfestival en Kleurfeest in Kunstmin Groot plezier voor kleine theaterbezoekers

DORDRECHT - Voor de peuters en kleuters werd het een dag om nooit te vergeten. Het Prentenboekjesfestival, zondag 14 februari in Schouwburg Kunstmin, betekende voor veel van hen hun eerste theaterervaring. De hoofdpersonen uit hun favoriete prentenboekjes kwamen op toneel tot leven en ze konden heerlijk mee kleuren aan een levensgrote tekening.

De verhalen uit de populaire prentenboekjes Boer Boris gaat naar zee, Gonnie en vriendjes, Ik zou wel een kindje lusten en IJsbeer in de tropen waren te zien in de vorm van toneelvoorstellingen.

Tussen de voorstellingen door konden de kinderen spelen in prentenboekenstad die ‘gebouwd’ was in de foyer van de Grote Zaal.

Ook het Kleurfeest vond veel aftrek. De Dordtse tekenaar Gerard de Bruyne en zijn collega-illustrator José Vingerling rolden een groot stuk papier uit op de grond waarop Gerard begon te tekenen.

Kinderen die daar zin in hadden, konden de gereedstaande krijtjes pakken en mee kleuren aan de tekening. De Dordtse muzikant Maarten Teekens speelde ondertussen fijn in het gehoor liggende muziek, wat vooral door de aanwezige ouders werd gewaardeerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.