Handhaving fietsparkeren zuidzijde station

17 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Handhaving fietsparkeren zuidzijde station

DORDRECHT -  Het college heeft het gebied aan de zuidzijde van station Dordrecht, de kant van het Weizigtpark, aangewezen als zone waar het verboden is buiten de stalling (brom)fietsen, snorfietsen en brommobielen neer te zetten. Wie zijn fiets fout parkeert, loopt het risico dat deze wordt verwijderd. Sinds 2010 geldt er al zo'n (brom)fietsparkeerverbod in het stationsgebied aan de kant van het centrum.

Foutgeparkeerde fietsen geven de stationsomgeving een rommelige aanblik en zorgen voor gevaarlijke situaties. Het resultaat van de handhaving aan de centrumzijde is dat de stationsomgeving prettiger, veiliger en schoner is geworden. Dit beoogt het college ook voor de zuidzijde van het station.

Capaciteit
Aan de zuidzijde van het station worden er fietsnietjes bijgeplaatst, waardoor er ongeveer 200 extra fietsen bij kunnen worden geplaatst. Daarmee is er voldoende capaciteit om fietsen te stallen, één van de voorwaarden om handhaving in te kunnen stellen.

Voorbereiding
Binnenkort beginnen de voorbereidende werkzaamheden om de nieuwe zone voor fietsparkeren aan te leggen. Struiken en ander groen worden weggehaald. De bomen die op de bomenlijst staan blijven staan. Ter plaatse wordt met borden aangegeven wanneer de handhaving begint. Er zal eerst een periode worden gewaarschuwd voordat er fietsen worden verwijderd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.