Patrizia Filia niet blij met Primark na omvallen V&D

17 februari 2016
Patrizia Filia niet blij met Primark na omvallen V&D

DORDRECHT -  Patrizia Filia, een bekende Dordtse theatermaakster, steekt haar mening geregeld niet onder stoelen of banken. Ze ziet met leden ogen aan hoe V&D omvalt en wat er nog in Dordrecht overblijft. Ze geeft aan:

"In de nieuwsbrief van Beter voor Dordt van december 2015 stond te lezen: “De opening van de nieuwe vestiging van Primark leidt tot veel nieuwe bezoekers en een levendig kernwinkelgebied.” Ik dacht: als BvD dat zegt, een partij die alles, maar dan alles doet om wat in de stad te verbeteren, dan ga ik zeker even naar toe.

Ik ben dus in januari op bezoek bij Primark geweest, maar net binnengestapt dacht ik maar aan één ding: wegwezen! Het barstte van de klandizie op zoek naar goedkope kleren, meestal synthetisch, gemaakt in Bangladesh of ergens anders waar de arbeidskracht minder dan goedkoop is. Hebzucht. Niet dat Primark de enige kledingketen is die op deze manier zichzelf verrijkt, trouwens. Toen ik weer naar buiten kwam, zag ik ik een stroom van mensen richting de vestiging komen. Het was druk, het krioelde; men zou het levendig noemen. Zelf moest ik aan een hellekring denken.

Over Primark heb ik inmiddels veel gelezen en gehoord, over de ingestorte fabriek in Bangladesh drie jaar geleden en de protesten in sommige steden tegen nieuwe vestigingen. Verheugt BvD zich nog steeds over een Primark in Dordt? Met die V&D die dicht gaat, met dat doek dat valt, met in het land achtduizend nieuwe werklozen op straat? Het resultaat van een o.a. ethische loze concurrentie, cynische vrije markt".

Aldus Patrizia Filia.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.