Kees Thies rekent rond jubilerend Sterrenburg op veel activiteiten en een parkconcert

18 februari 2016
Kees Thies rekent rond jubilerend Sterrenburg op veel activiteiten en een parkconcert

DORDRECHT -  Sterrenburg werkt toe naar de startavond op maandag 29 februari om een programa te maken rond het vijftig jarig bestaan van de grootste wijk van Sterrenburg. Columnist Kees Sterrenburg levert in AD De Dordtenaar bouwstenen aan voor de herdenking en voor feestjes. Hij gaat terug naart zijn eigen Sterrenburg-tijd, toen de familie Thies in Sterrenburg 2 kwam wonen. Kees vraagt om een zomeravond concert in het Sterrenburgpark, waar trouwens in het eerste ontwerp zelfs een openlucht theater was ingevuld.....

Kees Thies schrijft:

Nee, ik kan niet beweren dat ik die héle halve eeuw heb meegemaakt, want ik was al een jaartje of elf toen de familie Thies in Sterrenburg belandde. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als kind erg op zag tegen de verhuizing naar die nog nauwelijks afgebouwde buitenwijk.

Toegegeven, Sterrenburg I stond er al zo’n beetje, maar Sterrenburg II waar wij een kersverse eengezinswoning betrokken, was nog niet veel meer dan een dorre vlakte met uitzicht naar alle windstreken, want van veel flatgebouwen in wording was hooguit de betongevlochten fundering waarneembaar. Verbeeld ik het me nu dat ik vanuit het dakraam van mijn zolderkamertje in de Regenboogstraat de (ouwe) Moerdijkbrug kon zien liggen? Of kraam ik nu onzin uit?

Welke lezer helpt me uit de droom?
Sterrenburg viert, vanaf augustus, haar 50-jarig bestaan en dat is deze nog altijd frisgroen ogende wijk nauwelijks aan te zien: een beetje vijftiger mag in zijn handjes knijpen met zulke ‘looks’ op die leeftijd. Alle reden voor een feestje dus.

Wat zeg ik? Een heleboel feestjes natuurlijk. Hoe die er precies er ut gaan zien staat nog niet vast, want u mag daar, als Sterrenburger, over meedenken en meebeslissen. Oud-bewoners zoals ik, mogen vast ook wel een duit in het zakje doen, want Sterrenburger ben je nu eenmaal voor het leven.

Op maandag 29 februari vindt er in de Open Hof aan de Herschelstraat een zogeheten denk-en-doe-bijeenkomst plaats en op die avond kunt u daar uw ideeën naar voren schuiven. Dat kan ook door een mailtje te sturen naar stralendsterrenburg@outlook.com.


Persoonlijk zou ik nog wel eens een rondje willen meerijden in de SRV-wagen van de in Sterrenburg destijds ‘wereldberoemde’ Koos (hoe zou het met hem zijn?), zou ik nog eens een potje willen voetballen op het toen nog meestal leegstaande parkeerplaatsje naast ons huis, zou ik nog eens ‘legaal’ (dat deden we toen stiekem) op het dak willen staan van één van die flats aan de Blauuwweg en opteer ik voor een spetterend zomeravondconcert in het Sterrenburgpark. Want zó herinner ik me mijn wijk… als één lange en onbezorgde zomer.

(buurtbook)

Op MAANDAG 29 FEBRUARI 2016, inloop vanaf 19.00 / start om 19.30 UUR willen we graag met alle actieve Sterrenburgers stilstaan bij de vraag hoe we de verjaardag van de wijk gaan vieren.
Deze denk-en-doe-bijeenkomst is in de OPEN HOF, HERSCHELSTRAAT 27.

18 augustus 2016
Idee is dat er op donderdag 18 augustus 2016 een ‘officieel’ moment is bij woning waar 50 jaar geleden de eerste sleutel werd overhandigd.

Daarna kunnen er in de hele wijk allerlei activiteiten zijn, die in het teken staan van het jubileum en van de toekomst van de wijk.

Welke bestaande en nieuwe activiteiten kunnen dat zijn? Wie helpt organiseren? Hoe zorgen we samen voor veel aandacht en publiciteit. Doen alle Sterrenburgers mee?

Meer info en reacties
Volg het nieuws en reageer op BUURbook (http://sterrenburg.buurbook.nl).

Bekijk hier PDF-bestandde uitnodiging voor 29 februari 2016 (1221 kB). Helpt u mee die te delen met iedereen in de wijk?

Reageren en aanmelden kan via de mail stralendsterrenburg@outlook.com.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.