Vier je voorjaarsvakantie in het Dordrechts Museum Huis van Gijn en Het Hof van Nederland

18 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Vier je voorjaarsvakantie in het Dordrechts Museum Huis van Gijn en Het Hof van Nederland

DORDRECHT - Een 17de-eeuwse selfie maken in een speciaal daarvoor ingerichte fotostudio of met een magische lamp samen met je familie geheime kaarsen zoeken in het Dordrechts Museum?  Deze spannende activiteiten en nog veel meer bezorgen jou deze voorjaarsvakantie een supertijd.

Van zaterdag 20 t/m zondag 28 februari laat je je in het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Het Hof van Nederland meeslepen door adembenemende verhalen, spannende speurtochten en bijzondere rondleidingen.

Nieuw
Unieke kans: een 17e-eeuws lichtportret van jezelf
Hoe zou jij eruit zien op een 17e-eeuws portret?
Ontdek het in de speciale museumvakantieworkshop In the spotlights.
De 17e-eeuwse schilder Godefridus Schalcken woonde lang geleden in Dordrecht. Hij was een meester schilder en hij kon als geen ander mensen ‘in the spotlights’ zetten. Hij schilderde ze in het licht van bijvoorbeeld een kaars of een olielamp.

Speciaal voor de nieuwe tentoonstelling Godefridus Schalken - Kunstenaar van het verleiden, werkt het Dordrechts Museum voor deze workshop samen met fotograaf Mark Isarin. Als geen ander kan hij mensen fotograferen in een bijzonder licht. Hij leert je hoe je met fotografie en licht kunt werken. Je bent voor één dag fotograaf, regisseur, assistent en fotomodel in een.

Ga eerst op ontdekkingstocht in het museum. Bekijk de mooiste dingen en luister naar bijzondere verhalen. In onze speciale fotostudio ga je daarna zelf aan de slag om een ‘licht-portret’ te maken. Hierbij zet je jezelf of iemand anders ‘in the spotlights’. Neem vooral ook je eigen camera, smartphone of tablet mee! Click. Doe je ook mee?

Zaterdag 27 febr. l 14.30 – 16.00 uur l Dordrechts Museum l  € 3,50 l t/m 14 jaar, max. 20 deelnemers l tickets www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten of bij de balie en vol is vol.

Toveren met licht
Leuk voor de hele familie.
Donker en licht, dag en nacht. Kaarslicht, zonlicht en maanlicht. De kunstenaar Godefridus Schalcken kon toveren met licht. Bijzondere schilderijen en grappige, leuke en mooie verhalen. Kinderen gaan met een ‘magic-light’ op zoek naar de geheime kaarsen. Doe mee en ontdek alles over licht in de speciale lichttour van het Dordrechts Museum.
Dordrechts Museum l gratis, exclusief museumentree l speurtocht en lamp af te halen bij de balie.

Benieuwd naar de andere kinder- en familieactiviteiten in het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn en Het Hof van Nederland?
Kijk op www.dordrechtsmuseum.nl/activiteiten/voorjaarsvakantie

Credits beeld: © Mark Isarin Fotografie

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.