Nieuwe bioscoop van Kinepolis feestelijk geopend

18 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Nieuwe bioscoop van Kinepolis feestelijk geopend

DORDRECHT -  Woensdag 17 februari werd het eerste nieuwbouwproject van Kinepolis in Nederland plechtig geopend, in aanwezigheid van Eddy Duquenne en Joost Bert, CEO's Kinepolis Group, en wethouders Piet.Sleeking en Jasper Mos van de gemeente Dordrecht. Kinepolis Dordrecht telt 6 zalen en 1.200 zitplaatsen en heeft de ambitie ruim 300.000 bezoekers per jaar te ontvangen.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group: "Het is bijna tien jaar geleden dat wij een nieuw gebouwde bioscoop mochten openen en het is fantastisch dit te kunnen doen in een dynamische stad als Dordrecht, op deze prachtige locatie aan het Wantij. De bioscoop sluit perfect aan bij de Dordtse stadsontwikkeling en wij zijn blij de Dordtenaren een divers film- en cultuuraanbod en de unieke Kinepolis-beleving aan te kunnen bieden, 'the ultimate movie experience'."

In de zomer van 2014 nam Kinepolis de Nederlandse groep Wolff Bioscopen over. Hiermee verwierf Kinepolis 9 bestaande bioscopen en twee nieuwbouwprojecten, waaronder de plannen voor de Dordtse bioscoop. Eind juli 2016, opent Kinepolis tevens een nieuwe bioscoop in Breda. De bioscoop, met 10 zalen en meer dan 1.700 zitplaatsen'.

Met de opening van Kinepolis Dordrecht en de overname van Utopia (Utopolis) eind vorig jaar, beschikt Kinepolis nu over 14 bioscopen in Nederland, goed voor 84 zalen en meer dan 16.000 zitplaatsen. Kinepolis Dordrecht is de tweede Nederlandse bioscoop die de naam 'Kinepolis' draagt. Momenteel wordt ook de laatste hand gelegd aan de verbouwing van 'Kinepolis' Groningen.Meer info over het filmaanbod van Kinepolis Dordrecht op www.kinepolis.nl.

Over Kinepolis
Kinepolis Group ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis Group telt inmiddels 46 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. 2.300 medewerkers zetten zich elke dag in om miljoenen bioscoopbezoekers een onvergetelijke filmbeleving te bezorgen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.