Jij doet toch ook mee aan Dordt Schoon

23 februari 2016 door Eva Baars
Jij doet toch ook mee aan Dordt Schoon

DORDRECHT -  Van zaterdag 19 maart tot donderdag 24 maart is het weer Dordt Schoon. Tijdens Dordt Schoon steken Dordtenaren de handen uit de mouwen om samen de stad een stuk schoner te maken. Iedereen kan meedoen aan deze jaarlijks terugkerende actie. Jij doet toch ook mee?

Het voorjaar staat voor de deur, hét moment om een grote schoonmaak te houden. Dat is dan ook precies wat er gaat gebeuren tijdens Dordt Schoon. Verschillende Dordtenaren hebben hun schoonmaakactie al aangemeld om samen eens goed de bezem door de stad te halen. Jong en oud, sportvereniging en wijkcentrum, iedereen kan meedoen en hoe meer acties, hoe schoner de stad. De gemeente roept dan ook alle Dordtenaren op om een actie op te zetten en samen te gaan voor een schonere leefomgeving. Meedoen aan Dordt Schoon is eenvoudig: bedenk een actie, meld je actie aan via het aanmeldformulier op de website van Weizigt en haal je gratis materialen op om je schoonmaakactie nog net wat leuker en makkelijker te maken.

Speldjesregen
Niet alleen tijdens Dordt Schoon wordt de stad ontdaan van rondslingerend vuil, het hele jaar door zijn er Dordtse Doorpakkers actief in de stad. Vanuit de campagne '’n schone stad... je hebt het zelf in de hand’, worden de Dordtse Doorpakkers ondersteund met tips, advies en gratis materialen. Om de inwoners te bedanken voor hun inzet, deelt Duurzaamheidscentrum Weizigt, initiatiefnemer van de campagne, speciale speldjes uit aan iedereen die zich inschrijft als Dordtse Doorpakker. Ben je al in het bezit van een afvalgrijper, maar nog niet van een speldje? Dan kun je deze natuurlijk alsnog ophalen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. De speldjes worden uitgereikt in het Informatiepunt op Stadsboerderij Weizigt op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Dordt Schoon start op zaterdag 19 maart en duurt tot donderdag 24 maart. Alle informatie over Dordt Schoon en het aanmeldformulier, de Dordtse Doorpakkers en de campagne ''n schone stad', is te vinden op www.weizigt.nl/dordtse-doorpakkers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.