Krispijn stemt tegen invoering betaald parkeren

24 februari 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT -  In januari 2016 heeft de gemeente onderzocht of een deel van Krispijn invoering van betaald parkeren wenst om de parkeerdruk in het gebied te verminderen. Dit gebeurde naar aanleiding van diverse signalen uit de omgeving dat de parkeerdruk hoog is. De uitslag van het onderzoek is duidelijk: 93% is tegen invoering van betaald parkeren en vergunninghoudersparkeren.

De gemeente is geen voor- of tegenstander van betaald parkeren, maar ziet het als een middel om de parkeerdruk te reguleren. Daarom is aan bewoners gevraagd zich hierover uit te spreken. Op 2.017 adressen binnen het gebied tussen de spoorlijn, Dubbeldamseweg, Mariastraat, Prinses Julianastraat, Krispijnseweg en Weizigtpark is een brief met stemcode bezorgd. Er is 1.047 keer gestemd; dat is 52% van de adressen. In alle deelgebieden heeft een grote meerderheid tegen betaald parkeren gestemd (zie bijlage). Bewoners zijn per brief geïnformeerd over de uitslag van de stemming.

Andere maatregelen
De uitslag betekent dat het college van b&w niet aan de raad zal voorstellen betaald parkeren en vergunninghoudersparkeren in te voeren. Tegelijkertijd is duidelijk dat de parkeerdruk in de wijk op sommige momenten groot is. In overleg met de raad wordt bekeken of andere maatregelen nodig en mogelijk zijn om de parkeerdruk te verminderen. Hierbij neemt de gemeente ook de ervaringen uit de wijk mee.

Klik hier voor de stemuitslag per deelgebied.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.