Filmaankondigingen bij The Movies (Filmladder week 09-2016)

24 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Filmaankondigingen bij The Movies (Filmladder week 09-2016)

DORDRECHT - De voorjaarsvakantie met extra middagvoorstellingen loopt door. Met veel familiefilms zoals Disney's Zootropolis in 3D en voor de kleintjes het leuke avontuur van Woezel & Pip.

Deze week opnieuw een verfilming van een monument uit de Nederlandse literatuur in première. Jan Siebelink's bestseller Knielen op een Bed Violen is zowel een liefdesverhaal als een noodlotsdrama. Kweker Hans Sievez verliest zijn zaak, vrouw, kinderen en zichzelf wanneer hij in de ban raakt van een streng religieuze sekte.

Op Za. 27/2 is er het Cinedordt Oscargala. Een stijlvolle feestavond rond een verrassingsfilm met Oscar-nominaties. Georganiseerd door de Rotary Club Ter Merwe - Johan de Witt. 's Middags is er al een kindergala, een initiatief van de High Five Foundation voor minder bedeelde kinderen..

In het CineFiliaal op wo 2 mrt om 20.30 uur: Room. Actrice Brie Larson is een grote Oscar-kanshebber voor haar rol in dit ontroerend mooie drama over een moeder en zoon, die jarenlang opgesloten leven in een schuur en na hun bevrijding het gewone leven weer moeten ontdekken.

Tot slot nog een vooruitblik. Vanaf 11 maart presenteert The Movies een speciaal filmprogramma Schalcken: Licht & Verleiding. Een gevarieerde serie films in aansluiting op de net geopende tentoonstelling in het Dordrechts Museum over deze 17e eeuwse fijnschilder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.