Stichting Urgente Noden (SUN) presenteert aan Drechtsteden op 3 maart in Dordtse Buitenwacht

29 februari 2016
Stichting Urgente Noden (SUN) presenteert aan Drechtsteden op 3 maart in Dordtse Buitenwacht

DORDRECHT /DRECHTSTREEK - De Stichting Urgente Noden (SUN) zal zich op donderdag 3 maart voor de eerste maal aan de regio Drechtstreek presenteren. Het noodfonds stelt noden voorop en wil bij acute noden snel op een verantwoorde wijze met noodhulp over de brug kunnen komen. De zogeheten DRECHTRAAD is uiteindelijk accoord gegaan voor SUN voor de regio. Het gaat daarbij om het gebied dat ook de maken heeft met de regionale sociale dienst.

Centrum De Buitenwacht biedt de ruimte aan een symposium over noodhulp op de donderdagmiddag. De regiobestuurder en Dordtse wethouder Bert van de Burgt, die zich sterk heeft gemaakt voor een noodfonds, is één van de mensen die aan het woord komen.\

(bericht gemeente Dordrecht)

Op donderdag 3 maart vanaf 14.00 uur organiseert Stichting Urgente Noden(SUN) Drechtsteden het symposium 'Bestaat er een Noodzaak?' in De Buitenwacht, Bosboom Toussaintstraat 67. Deelnemers komen uit maatschappelijke organisaties, fondsen en de Drechtstedengemeenten. Wethouder Bert van de Burgt is één van de sprekers.

De stichting staat mensen bij die in acute financiële nood verkeren. Gemeentelijke en landelijke voorzieningen vormen geen sluitend vangnet waardoor mensen tussen wal en schip kunnen vallen. Een vangnet is noodzakelijk voor hen. Bij het symposium gaat het om vragen als: wat is noodzaak en wanneer is er sprake van noodzaak? En hoe gaat SUN te werk?

Het SUN-bestuur staat onder voorzitterschap van oud-raadslid en oud-schoolbestuurder Cees J. Vos.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.