Nader RIVM-onderzoek naar uitstoot van giftige stoffen bij DuPont in Dordrecht

27 oktober 2015
Nader RIVM-onderzoek naar uitstoot van giftige stoffen bij DuPont in Dordrecht

DORDRECHT - Staatssecretaris Mansveld (infrastructuur en milieu) kondigt een RIVM-onderzoek aan naar de uitstoot van het giftige PFOA door het bedrijf DuPont in lucht en water.

TV-programma Eén Vandaag meldt dit op de eigen website. Op 8 oktober besteedde het programma al aandacht aan DuPont.

Het nader onderzoek blijkt uit de antwoorden op Kamervragen over het gebruik van de stof bij de Teflon-afdeling van DuPont in Dordrecht.

Ook blijkt dat de uitslag van de bloedtesten met daarin een hoge concentratie van deze giftige stof bij het personeel van DuPont niet door het bedrijf gedeeld is met de inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Begin deze maand maakte EenVandaag een reportage over de onrust die onstaan is over de fabriek in Dordrecht.

DuPont is vanaf 1962 te vinden op de Staart in Dordrecht en in produktie De komst van deze Amerikaanse fabriek naar Dordt werd drie jaar eerder toen door de stad gevierd.

DuPont Dordrecht ziet Abraham (persbericht van DuPont in 2009 rond een halve eeuw Dordrecht en DuPont)

Dit jaar ziet DuPont Dordrecht Abraham. De oprichtingsakte van de Nederlandse vestiging van E. I. du Pont de Nemours & Company werd in februari 1959 getekend. Dordrecht was de eerste vestiging in Nederland. "Onze vijftigste verjaardag is een belangrijk mijlpaal en een moment om al onze voormalige en huidige medewerkers te bedanken voor hun bijdrage aan het bedrijf, net als onze partners in de Drechtsteden en daarbuiten", zei site manager Gordon Tait.

In aanwezigheid van Richard Wiley, director operations, EMEA van Du Pont de Nemours International SA ging de viering van de vijftigste verjaardag van DuPont Dordrecht van start. Een spandoek met de tekst ‘DuPont al 50 jaar veilig aan het werk in Dordt’ werd onthuld door twee medewerkers met beiden meer dan 43 dienstjaren en twee medewerkers die in januari 2009 in dienst kwamen. Alle 900 werknemers werden getrakteerd op een speciaal gebakje.

De productie bij DuPont Dordrecht begon in 1962 met Orlon®. Nu produceert de Dordtse vestiging van het bedrijf onder meer Delrin®, Isceon®, Surlyn®, Teflon® en Viton®.

DuPont levert producten en diensten op basis van toegepaste wetenschap. De onderneming, die in 1802 is opgericht, benut de wetenschap om duurzame oplossingen te bedenken die het leven van de mens beter, veiliger en gezonder maken. Het bedrijf is actief in meer dan 70 landen en biedt haar afzetmarkten een uitgebreid vooruitstrevend producten- en dienstenpakket, onder andere op het gebied van landbouw, voedingsmiddelen, bouw, communicatie, vervoer en transport.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.