Nieuwe brandweerwagens bij Chemours en DuPont vergroten snelheid en slagkracht

01 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Nieuwe brandweerwagens bij Chemours en DuPont vergroten snelheid en slagkracht

DORDRECHT - Vandaag nemen Chemours en DuPont twee nieuwe generatie brandweerauto’s in gebruik. Dankzij de nieuwe innovatieve voertuigen en materialen van de bedrijfsbrandweer kan bij een brand, een ongeval of calamiteit nog sneller ingegrepen worden. De twee voertuigen vervangen de dertig jaar oude brandweerauto.

De nieuwe brandweervoertuigen zijn makkelijker in gebruik en voorzien van diverse vernieuwde gereedschappen. De nieuwe voertuigen zijn een containervoertuig en een bus voor het vervoer van gaspakken. Alle 100 brandweermannen van Chemours en DuPont hebben de laatste maanden intensief geoefend met de voertuigen en alle technische voorzieningen.

Chemours en DuPont hebben een eigen - door de overheid aangewezen - bedrijfsbrandweer. Dit houdt in dat het bedrijf verplicht is om ze zorgen dat slagkracht en inzetbaarheid optimaal zijn en passen bij het karakter van het bedrijf. De bedrijfsbrandweer van Chemours en DuPont beschikt over zes verschillende typen voertuigen, geschikt voor de bestrijding van de bijzondere risico’s van het bedrijf, zoals vloeistofbranden, drukbranden, gaslekkages en lekkages van gevaarlijke stoffen.

De bedrijfsbrandweer oefent zeer frequent en doet dat ook zo’n 10 keer per jaar samen met de gemeentelijke brandweer van Dordrecht.

Chemours Netherlands B.V. is een volle dochter van The Chemours Company en gevestigd in Dordrecht. Op een site van 55 ha staan drie grote geïntegreerde productie units voor het vervaardigen van kunststoffen (fluorpolymeren) en koel- en koudemiddelen. Dordrecht is de grootste productievestiging in Europa, er werken 500 mensen. Bekende merken van Chemours Dordrecht zijn Teflon™, Viton™ en Opteon™

Chemours in Dordrecht kenmerkt zich door een open en hechte bedrijfscultuur. Medewerkers worden gewaardeerd om wie ze zijn en de talenten die ze hebben. Veiligheid, gezondheid en milieu voor zowel klanten, medewerkers, als voor de omliggende bedrijven en de omwonenden krijgen de grootst mogelijke aandacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.