Voetbalvereniging GSC/ODS zoekt meiden

01 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Voetbalvereniging GSC/ODS zoekt meiden

DORDRECHT - GSC/ODS is een actie gestart om meer meiden naar de club te halen. De voetbalvereniging van de Stadspolders heeft een groeiende jeugdafdeling, waar ook meisjes voetballen, maar die spelen nu nog met jongens, in gemengde teams.

Jeugdbestuurslid Ariëtte Hakkers en de zelf nog maar 16-jarige Demi Ottenheijm zijn de initiatiefnemers van de actie. Ze hebben een filmpje (https://youtu.be/kLIcw4oFz1o) met de eigen meiden laten maken, dat op de website van de club te zien is, en posters en flyers laten drukken, die op allerlei plekken verschijnen. “We richten ons in eerste instantie op meisjes van van 8 tot 12 jaar, maar jonger of ouder zijn ze ook welkom”, laat het duo optekenen.

Demi Ottenheijm heeft tot aan de B1 met de jongens van GSC/ODS gespeeld, maar is gestopt met voetballen: “Ik heb een jaar de allerkleinsten getraind en het lijkt mehartstikke leuk om een puur meidenteam te maken en te begeleiden. In de E4 lopen er al vijf, dus met een paar meisjes er bij kan dat snel gaan. Vanaf de D-tjes speel je met z’n elven, dus dan heb je er meer nodig, Vandaar dus nu die actie”

Als meisje bij de jongens voetballen is leuk, maar niet te lang, zo weet ze als ervaringsdeskundige: “Je krijgt van de jongens echt wel respect, maar op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je niet meer met je teamgenoten in één kleedkamer zit en wordt het verschil tussen jongens en meisjes in allerlei opzichten groter. Ik wil zelf ook wel weer voetballen, maar dan liefst met meiden van m’n eigen leeftijd”.

Ariëtte Hakkers trapt zelf nog steeds een aardig balletje mee in het vrouwenteam van de club, maar ook haar hart ligt als gediplomeerd trainster vooral bij de jeugd: “Sinds de fusie tussen GSC en ODS groeit de jeugdafdeling als kool. We doen er ook alles aan om het de kinderen en hun ouders naar de zin te maken; twee keer per week trainen, alle teams hebben eigen trainers en leiders en we organiseren leuke activiteiten naast het voetbal”.

Meiden kunnen elke maandag en woensdag vanaf 17.00 uur op proef meetrainen.

“Als ze lid worden, krijgen ze een tenue van de club”, belooft Hakkers. “De opzet is dat we na de zomer met minstens één meidenteam de competitie ingaan, maar in de komende maanden kunnen we natuurlijk oefenwedstrijden spelen. En meiden die meteen willen gaan ballen, daarvoor vinden we bij de bestaande teams wel een plekje”, zo verzekert de jonge Ottenheijm.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.