Enquete en meer cameratoezicht in Dordtse probleembuurten

02 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Enquete en meer cameratoezicht in Dordtse probleembuurten

DORDRECHT - Er komen meer camera's in het Dordtse Lijnbaangebied. Ook wordt er net als in de Vogelbuurt een enquète onder bewoners verspreid. Opzet is om leefbaarheid en veiligheid in beide Dordtse probleembuurten te verbeteren.

De enquêtes worden persoonlijk overhandigd door mensen van gemeente, woningcorporatie, politie, toezicht en stichting MEE. Dat gebeurt huis-aan-huis. Dinsdagmiddag werden de eerste enveloppen met enquête bezorgd.

"Dat levert boeiende gesprekken op", zegt Yvonne Stuij, hoofd van de gemeentelijke afdeling Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Dordrecht; "Helpt het ingezette beleid al een beetje? Wat vinden mensen er van? En wat verlangen ze nog meer?"

Voor de enquête worden in het Lijnbaangebied 650 adressen bezocht en in de Vogelbuurt duizend. Na al jaren slepende problemen met criminelen en overlastgevende jongeren koos de Dordtse burgemeester Arno Brok voor een harde aanpak.

Sinds vier maanden staan er drie camera's in het Lijnbaangebied. Daar komen er nu nog een paar bij, net als rondom het Energiehuis. Sommige bewoners zijn er cynisch over: "De problemen verplaatsen zich naar waar geen camera hangt. Dus zo kun je wel bezig blijven."

"Dat is dan maar zo, we hebben een lange adem", zegt Stuij. Naast cameratoezicht is ook screening van nieuwe huurders ingevoerd en wordt onderzoek gedaan of sommige buurtbewoners wel recht hebben op een uitkering.

Op dinsdag 15 maart gaan gemeente, woningcorporatie en jongerenwerkers opnieuw de wijk in met een mobiel informatiecentrum. Daar worden buurtbewoners uitgenodigd voor een kop koffie en een gesprek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.