Drechtsteden buigen zich over leegstandsaanpak

04 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Drechtsteden buigen zich over leegstandsaanpak

DRECHTSTEDEN - Donderdag 3 maart bogen wethouders en ambtenaren van de Drechtstedengemeenten zich over de aanpak van de leegstand in kantoren en bedrijfsruimten. Belangrijkste conclusie: leegstand moet per gebied worden aangepakt.

Het Onderzoekcentrum Drechtsteden bracht onlangs de kantorenmarkt en bedrijfsruimtemarkt in de Drechtsteden in beeld. Donderdag werd besproken hoe vastgoedpartijen, gebruikers en gemeenten samen de leegstand kunnen aanpakken.

Architectenbureau EGM presenteerde een vastgoedscan, Dordrecht ging in op de leegstand aan de Spuiboulevard en project Urbanisator verduidelijkte de aanpak in de Plaspoelpolder in Rijswijk en het Kraftpark in Leiden. Onder leiding van Hans Tanis, regioportefeuillehouder kantorenbeleid, gingen de aanwezigen met de experts in discussie.

Hans Tanis: "De kans op succes is het grootst als de leegstand niet op pandniveau maar op gebiedsniveau wordt aangepakt. Een breed gedragen visie op een gebied helpt de vastgoedeigenaar om het toekomstperspectief voor zijn vastgoed te bepalen en zal hem eerder verleiden tot investeren."

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.