Kees Klok komt op 10 april met nieuw literair dagboek over Dordrecht vanaf 1975

05 maart 2016

DORDRECHT -  Dichter/schaker Kees Klok, eens klasgenoot van wethouder Beter voor Dordt (BVD) Piet Sleeking, hoopt Dordrecht op 10 april te verblijden met zijn nieuw literair dagboek. Hij reist er veertig jaar voor terug in de tijd, toen de stichting Bobby Kinghe nog literair was.  Kees hoopte de stad wakker te schudden, want er zou sprake zijn van een ingedutte culturele stad. Overigens: Burgemeester J.J. van der Lee (1966-1973) kreeg van de commissaris van de Koningin de opdracht mee iets aan kunst en cultuur te doen en de politie binnen bepaalde lijntje te plaatsen. Wat betreft de kunst vertoeft Klok dus in bijzonder gezelschap, alhoewel Van der Lee als burgemeester al verder was gegaan in Eindhoven.

Kees Klok schrijft:

Op zondagmiddag 10 april aanstaande wordt deel V uit mijn serie Literaire Dagboeken gepresenteerd, om 15.00u in Galerie de Compagnie in Dordrecht (iedere belangstellende is van harte welkom en de toegang is nog gratis ook). Een zootje ongeregeld beslaat de vroegste jaren (1975-1979), vanaf het ogenblik dat ik begon met regelmatig een dagboek bij te houden.

Turbulente jaren, waarin ik met gelijkgestemden als C. Buddingh', Wim de Vries, Jacques Noorman, Han van Gorkom, Ton van Dalen, Bas Damme en andere schrijvers en kunstenaars, probeerde het ingedutte culturele leven van Dordrecht wakker te schudden.

Jaren waarin ik, pas begonnen in het onderwijs en geschiedenis studerend aan de School voor Taal- en Letterkunde in Den Haag, droomde van een schrijverscarrière en waarin de liefde veel verdriet, maar ook veel gelukkige ogenblikken teweeg bracht. Hier een voorproefje uit het boek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.