FC Dordrecht in extremis onderuit tegen RKC

07 maart 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Serginho Greene maakte zijn debuut in het shirt van de Schapenkoppen, maar hij kon een nederlaag niet voorkomen. De ploeg uit Dordrecht was in de eerste helft de baas in eigen huis maar na een rode kaart in de tweede helft nam RKC de overhand. De Dordtenaren gingen op de Krommedijk onderuit met: 1-2.

Geen probleem voor Dordt
Nieuwkomer Serginho Greene zorgde voor veel rust achterin en had ook een goede steekpass in huis. Het was alsof hij er al heel lang speelde. Ook Josimar Lima stond weer op zijn vertrouwde plek achterin, na een lange periode van zijn blessure. Voorin was er weer plek voor Jeroen Lumu hierdoor begon De Bondt op de bank. De eerste vijftien minuten waren voor Dordrecht. Het balbezit en opbouwen van achter uit was het belangrijkste. Dit goede voetbal werd ook beloond met een treffer. Aan de rechterkant was het Danzell Gravenberch die zijn man passeerde en een voorzet afleverde op Alban Bunjaku die er 1-0 van maakte. Dordrecht was heer en meester op eigen veld. De bezoekers uit Waalwijk hadden niets te vertellen op de Krommedijk. De combinaties en het goede voetbal was van de Dordtenaren. RKC had niets in te brengen in Dordrecht. Tot kort voor rust toen de Waalwijkers er gevaarlijk uit kwamen en schot op het doel van Te Loeke afvuurden, zonder resultaat.

Rood grote invloed
RKC kwam sterker uit de rust dan Dordrecht had verwacht. In de eerste minuut van de tweede helft was het Anderson die de bal binnen kon inschieten. Met mooi combinatie voetbal op het middenveld tussen Bunjaku en Fortes kwam de bal bij Lumu terecht die de bal overnam en bijna de 2-0 voorbereidde. Spits Rangelo Janga kon de bal niet in het doel schuiven. Na een uur gespeeld te hebben was de eerste gevaarlijke kans er voor Dordrecht. Jeffry Fortes kreeg de bal voor zijn juiste been maar doelman Williams kon redding brengen op het schot van de Dordtse aanvoerder. Ruim twintig minuten voor tijd kreeg de ploeg van Van den Ham met een ondertal situatie te maken. Jeroen Lumu kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij te fel reageerde op een
beslissing van de scheidsrechter. Tot overmaat van ramp werd het al een paar minuten later gelijk door een doelpunt van Langedijk. Dordrecht was het na de rode kaart kwijt en kon zich niet herstellen. In de laatste tien minuten werd RKC steeds gevaarlijker voor het Dordtse doel maarmet het nodige kunst en vliegwerk hield Dordt de 1-1 op het bord. In de een na laatste minuut van de reguliere speeltijd was het dan toch RKC die de Dordtse defensie deed breken
Dordrecht heeft in de strijd om play-offs belangrijke punten verloren.