Kwartfinale voorleeswedstrijd voor brugklassers bij de Bibliotheek AanZet

08 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Kwartfinale voorleeswedstrijd voor brugklassers bij de Bibliotheek AanZet

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Op woensdag 9 maart 2016 barst om 15.00 uur in de Blauwe Kamer in de Stadsbibliotheek Dordrecht de kwartfinale van dé voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2Me! los. De schoolkampioenen van het Insula College en Wartburgcollege in Dordrecht, het Develsteincollege in Zwijndrecht, het Farelcollege in Ridderkerk, CSG Calvijn Groene Hart uit Barendrecht en Heerenlanden College uit Leerdam strijden dan om een plek in de provinciale ronde.

De vakjury kiest één winnaar die door mag naar deze ronde, die op 16 maart in het Bibliotheektheater Rotterdam plaatsvindt. Het publiek kiest de publiekswinnaar. Deze winnaar ontvangt wel een mooie prijs, maar gaat niet door naar de volgende ronde. De leerlingen kiezen zelf een jeugdboek en lezen vijf minuten uit dit boek voor. De vakjury wacht dus een zware taak om uiteindelijk te bepalen welke voorlezer door mag naar volgende ronde.

De vakjury bestaat uit:
- Eva Baetsen, bibliotheekconsulent de Bibliotheek AanZet
- Jente-Floor Olthof, leerling Walburg College
- Elten Kiene, mede-oprichter Woorden Worden Zinnen

Read2Me
Read2Me! is een voorleeswedstrijd waarin brugklasleerlingen strijden om de beste voorlezer van Nederland te worden. De Bibliotheek AanZet en andere deelnemende bibliotheken in deze provincie willen hiermee laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Dit is een stichting die zich richt op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me één van de projecten waar Kunst van Lezen zich sterk voor maakt.

In het kort
Wat: kwartfinale Read2Me voor schoolkampioenen van vo-scholen in de regio
Wanneer: woensdag 9 maart 2016, vanaf 15.00 uur
Waar: De Blauwe Kamer, Stadsbibliotheek Dordrecht, Groenmarkt 153
Toegang: alleen voor genodigden
Voor wie: schoolkampioenen en genodigden

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.