Schaakclubs in de Drechtsteden op internet allemaal goed te vinden

09 maart 2016
Schaakclubs in de Drechtsteden op internet allemaal goed te vinden

DRECHTSTREEK –  De schaakclubs in de Drechtsteden zijn op internet allemaal goed te vinden en dat is PR voor de sport. Dat is een pluspunt. Dit was een opvallende conclusie tijdens een regionale schaakvergadering. Schaakclubs in de Drechtsteden denken na hoe zij hun denksport toekomstig bestendiger kunnen maken.

Deze week spraken vertegenwoordigers van vijf clubs (Dordrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Pascal/Papendrecht en de Willige Dame/Dordrecht) en een vertegenwoordiger van het schaakdistrict (RSB) met elkaar over de stand van zaken in hun al eeuwenoude sport.

Het aantal georganiseerde schakers staat onder druk, maar door creativiteit, waar mogelijk samenwerking en een flexibeler aanbod  van schaakmogelijkheden hopen de clubs meer mensen aan het schaken te krijgen. Elke vereniging wil ook op de eigen clubavond genoeg te bieden hebben om meer mensen achter de 64 velden te krijgen.

Tien jaar lang heeft een schaakcommissie bestaande uit Hans Berrevoets, Kees van ’t Hoff, Mark van Hulst en Gert Zwartjes al voor dagtoernooien gezorgd., waaronder twintig keerhet den Witten Haen schaak.

De commissie is (even) verleden tijd, want de clubs gaan eerst nadenken om vervolgens te kijken hoe nieuwe vormen van samenwerking mogelijk zijn.

Op internet blijven de clubs goed zichtbaar.

De overdagclub de Klockelaer in de Dordtse wijk Crabbehof heeft elke donderdagmorgen al de wind mee. Tom van Bokhoven verzorgt ook eigen website, door ook de thuisbasis op internet is van de Willige dame. Ook andere regio clubs maken van Tomsschaakboeken.nl gebruik.
De clubs hebben ook eigen sites om schaakliefhebbers om een hoekje te laten meekijken naar de activiteiten.
Via google zijn alle verenigingen makkelijk te vinden.

Schaakclub Dordrecht, dat in 1931 de eerste club uit de Drechtstreek werd die lid werd van het nieuwe distrikt, heeft in het Dordtse Crabbehof op dinsdag clubavond. Pascal zit in het denksportcentrum in Papendrecht ook op dinsdag. De Willige dame is nog te vinden op dinsdag in poffertjessalon Visser. Gebouw de Havik is op donderdag het centrum van schaakclub Sliedrecht. Schaakclub Zwijndrecht is op vrijdag te vinden in service- en activiteitencentrum Nederburgh.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.