Regen houdt NLdoet bij Weizigt niet tegen

24 maart 2014
Regen houdt NLdoet bij Weizigt niet tegen

DORDRECHT - Vrijdag 21 maart hebben in het kader van NLdoet bijna 50 vrijwilligers flink de handen uit de mouwen gestoken bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Een dag lang is er gewerkt aan diverse klussen om het terrein van Weizigt weer in gereedheid te brengen voor het hoogseizoen. Wethouder Harry Wagemakers was ’s ochtends aanwezig om de vrijwilligers aan te moedigen en het belang van vrijwilligerswerk te onderstrepen.

Picknickbanken schuren, stenen sjouwen tot zelfs het bouwen van een insectenhotel, niets is de klussers te gek. Daar waar vorig jaar nog door prinses Beatrix en haar familie geklust werd, steken nu weer vele enthousiaste vrijwilligers de handen uit de mouwen. De groep klussers is zeer divers, dit jaar zijn er ook leerlingen van het Wartburg College uit Dordrecht aanwezig.

Ondanks dat het weer behoorlijk tegen zit, worden er zowel buiten als binnen klussen aangepakt. De kippenhokken krijgen een nieuwe lik verf, het zwerfvuil rondom het terrein wordt opgeruimd en een paadje wordt opnieuw bestraat. Een van de leerlingen van het Wartburg College loopt in stevig tempo op en neer met een kruiwagen vol stenen: “Ja het is vies weer maar je krijgt er wel spierballen van!” Aan het einde van de dag komen alle klussers moe maar voldaan weer samen. Directeur Louise Bergenhenegouwen complimenteert de vrijwilligers met het behaalde resultaat en deelt een speciale NLdoet oorkonde uit. Duurzaamheidscentrum Weizigt is dankzij NLdoet weer helemaal klaar voor het hoogseizoen.

NLdoet is een grootschalige vrijwilligersactie geïnitieerd door het Oranje Fonds met als doel het promoten en stimuleren van vrijwillige inzet. Duurzaamheidscentrum Weizigt nam dit jaar voor de tweede maal deel aan NLdoet na een zeer succesvolle editie in 2013 toen de Koninklijke familie het centrum een bezoek bracht en meehielp met klussen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.