Programma van Popronde Dordrecht op zaterdag 24 oktober bekend

15 september 2015
Programma van Popronde Dordrecht op zaterdag 24 oktober bekend

DORDRECHT - Grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 39 steden aan. Popronde Dordrecht presenteert met trots de line up van de ruim 25 acts die zaterdag 24 oktober a.s. zullen optreden. Op meer dan tien deelnemende locaties in de historische binnenstad zullen deze talentvolle artiesten zich presenteren. Nieuw dit jaar zijn de previewshows die voorafgaand aan het avondvullende programma te zien zijn, ook wordt er dit jaar tussen de kunst in het Dordrechts Museum opgetreden.

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 17 september tot en met zaterdag 28 november reizen de 135 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 39 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag – en dit jaar voor het eerst ook – zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In elke stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele tientallen deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten.

Nieuwe locaties
Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en restaurants fungeren ook de Velvet Music, het eerder genoemde Dordrechts Museum en de AH Maasplaza als nieuwe locatie.

Programma Popronde Dordrecht op zaterdag 24 oktober 2015

 

12:00 tot 15:00 oa : KIRA, DIEDE, Sandieland,Stillwave (preview) Albert Heijn Maas Plaza
15:15 Daniel Cane & The Rebellion (preview) Daantje kookt Vega
16:00 Convoi Exceptional De Vreemde Eend
16:45 Sade Adu (preview) Daantje kookt Vega
17:15 Icky Pack (preview) Velvet Music
18:15 Keljet Otto e Mezzo
18:45 Demi Knight Diva's
19:00 Alexi Lalas Gusto
19:15 Daniel Cane & The Rebellion Merz
  Jesse Woodson Stadscafé Rijke & ZN
19:30 ALUMNA De Vreemde Eend
19:45 Moon Tapes Dordrechts Museum
  The Brahms Otto e Mezzo
20:00 KIRA Diva's
20:15 Echo Movis Gusto
20:30 Icky Pack Stadscafé Rijke & ZN
20:45 Goodnight Moonlight DOOR
  Wolves Dressed in Sheep Merz
21:00 A Polaroid View Dordrechts Museum
  Sandyland Otto e Mezzo
  Vince Irie & Offshore De Vreemde Eend
21:30 Secret Rendezvous DJS
21:45 LAKSHMI Gusto
  The Lumes DOOR
22:15 DIEDE Otto e Mezzo
  Stillwave Dordrechts Museum
  The Hidden Agenda Merz
22:30 Oud Schuim De Vreemde Eend
23:00 Sade Adu DJS
23:45 la Garçon* Merz


Naast de Afterparty, die plaatsvind in Merz en wordt ingeluid door La Garçon verzorgd Poppodium Bibelot de Preparty. Vrijdagavond 23 oktober is het aan The Four en Funky Organizers om als lokale helden en Dordtse ambassadeurs het startschot te geven voor wederom een muzikaal hoogtepunt in de binnenstad.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Zie voor het volledige programma www.popronde.nl/steden/dordrecht

Voeding Nederlandse Popmuziek
De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van 135 talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. De Popronde vormt zo een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit en voeding voor de Nederlandse Popmuziek.

Bands die eerder tourden met Popronde en nu als headliner op de billboards van de grotere festivals en clubs prijken geven aan dat het reizend festival voor hen - op dat moment - een cruciale schakel was in hun carriere.

Voorbeelden van artiesten die eerder tourden met de Popronde en wisten door te breken naar een groter publiek zijn: Racoon, PAUW, Blaudzun, Go Back To The Zoo, Marike Jager, Roosbeef, Kensington, Handsome Poets, Chef’ Special, Mister and Mississippi, Rondé en Dotan.

Overzicht steden Popronde 2015
Popronde strijkt dit jaar neer in: Nijmegen, Apeldoorn, Zwolle, Delft, Eindhoven, Deventer, Heerlen, Wageningen, Den Bosch, Almere, Roermond, Groningen, Arnhem, Haarlem, Weert, Assen, Tilburg, Den Haag, Utrecht, Venlo, Dordrecht, Hengelo, Leiden, Leeuwarden, Oss, Hoorn, Emmen, Maastricht, Rotterdam, Zutphen,  Middelburg, Alkmaar, Sittard, Hilversum, Breda, Enschede, Amersfoort, Helmond en ten slotte het grote eindfeest in Studio/K te Amsterdam op zaterdag 28 november.

Mediapartners
Ook dit jaar werkt de Popronde samen met verschillende (media)partners, VPRO’s 3voor12 Talents en de OOR Talents van muziekmagazine OOR presenteren zich in elke stad met een eigen programma, op een eigen podium. Op 3FM (Serious Talent) en Pinguin Radio kun je dagelijks een aantal bands horen uit de Popronde selectie. Kicking the Habit en The Daily Indie volgen de bands gedurende hun tour en Festivalinfo voorziet in actuele programma-informatie.

Support
Popronde 2015 komt tot stand dankzij participatie van meer dan 750 deelnemende podia, het Fonds voor Cultuurparticipatie en de deelnemende gemeenten en provincies.

Meer informatie over de Popronde, de selectie van 2015 en het programma van de steden op www.popronde.nl

Sociale Media Popronde:
www.facebook.com/PoprondeDordrecht
www.twitter.com/poprondedordt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.