Maandag 23 november debat in Tweede Kamer over behoud Dordrecht als Intercitystation

20 november 2015
Maandag 23 november debat in Tweede Kamer over behoud Dordrecht als Intercitystation

DORDRECHT -  D66-Tweede Kamerlid Wassila Hachchi wil dat treinstation Dordrecht een intercitystation blijft. De NS wil Dordrecht per 2017 uit het intercitycircuit halen. Dat zou betekenen dat de intercity niet meer stopt op station Dordrecht. De intercity tussen Breda en Dordrecht verdwijnt. “Dit heeft gevolgen voor Dordrecht.

De verbinding van de stad met steden in Brabant zou hierdoor verslechteren. Door deze beslissing worden bovendien 2300 mensen dagelijks de dupe van extra reis- en overstaptijd. D66 wil dat het treinstation in Dordrecht een intercitystation blijft. Wij zullen staatssecretaris Dijksma op deze beslissing aanspreken. Zij moet dit besluit terugdraaien” Maandag 23 november wordt de treinverbinding tussen Breda en Dordrecht in de Tweede Kamer besproken tijdens het overleg over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).
 
Dordrecht
Dordrecht uit het intercitycircuit halen kan op de lange termijn negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid en het investeringsklimaat in de stad en omliggende regio. De gemeente krijgt het gevoel buitengesloten te worden. D66-raadslid in Dordrecht Paul Tiebosch: "Met deze plannen brengt de NS Dordrecht terug tot een eiland, dat steeds slechter bereikbaar wordt.

Dordrecht heeft een intercity-functie voor de Drechtsteden. Daar wonen 270.000 mensen. Bereikbaarheid is van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van onze regio."
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.