Brede steun in Kamer voor handhaving intercity Breda - Dordrecht

01 december 2015
Brede steun in Kamer voor handhaving intercity Breda - Dordrecht

DORDRECHT - (Bericht gemeente Dordrecht) Vanmiddag stemde een grote meerderheid van de Tweede Kamer voor een motie van D66 en SP. In de motie verzoeken zij de regering zich in te zetten voor het behoud van een Intercity-verbinding tussen Dordrecht en Breda. Dordrecht knokt hier al lange tijd voor en weet zich daarin nu gesteund door een grote meerderheid van de Tweede Kamer.

Reiziger centraal
Wethouder Rik van der Linden is blij met de brede landelijke steun: "De Tweede Kamer is geschrokken van de consequenties van de plannen van NS voor Dordrecht. De Kamer ziet nu ook dat een groot aantal mensen met extra reistijd wordt opgezadeld, als de Intercity-verbinding tussen Dordrecht en Breda verdwijnt. Zij geeft met deze motie een krachtig politiek signaal af dat de reiziger centraal moet staan."

Goede richting
Een brede Kamermeerderheid roept de regering op zich in te zetten voor het behoud van een Intercity-verbinding tussen station Dordrecht en Breda.
Van der Linden: "Deze steun is een stap in de goede richting, maar we zijn er nog niet. Gesteund door dit politieke signaal heb ik vertrouwen in een positieve uitkomst van de gesprekken met het ministerie over volwaardige Intercity-verbindingen voor Dordrecht. Ik kijk uit naar het aangepaste voorstel van het ministerie."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.