Intercity Dordrecht-Breda behouden

02 december 2015
Intercity Dordrecht-Breda behouden

DORDRECHT - Het voorstel van D66-Tweede Kamerlid Wassila Hachchi om de intercityverbinding tussen Dordrecht en Breda te behouden, is vandaag aangenomen in de kamer. De NS wilde de intercityverbinding tussen Dordrecht en Breda per 2017 uit het intercitycircuit halen. Dat zou betekenen dat de aansluiting tussen Dordrecht en Noord-Brabant verslechtert. Hachchi: “Het is goed dat de verbinding behouden blijft. Dat is belangrijk voor de werkgelegenheid en het investeringsklimaat in de stad. Bovendien scheelt het ruim 2300 mensen dagelijks extra reis- en overstaptijden.”

Sterk signaal
In Dordrecht wordt het aangenomen voorstel van Wassila Hachchi goed ontvangen. D66-raadslid in Dordrecht Paul Tiebosch: "Fantastisch dat het voorstel van D66 is aangenomen. Dit is een sterk signaal naar de NS en de staatsecretaris. Hiermee blijft Dordrecht aantrekkelijk voor toeristen, maar ook als vestigingsplaats voor bedrijven.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.