Xylem vrijwillig aan de slag bij Weizigt

14 maart 2016 door Eva Baars
Xylem vrijwillig aan de slag bij Weizigt

DORDRECHT -  Vrijdag 11 maart hebben 20 vrijwilligers van Xylem Water Solutions Nederland uit Dordrecht in het kader van NLdoet de handen uit de mouwen gestoken op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Een dag lang pakten zij verschillende klussen aan om het terrein van Weizigt weer helemaal klaar te maken voor het hoogseizoen. Xylem is leverancier van producten en diensten voor watertechnologieën binnen de watercyclus en besteedt in haar besteedt in haar bedrijfsvoering, net als Weizigt, actief aandacht aan MVO.

Op vrijdagochtend verzamelden de medewerkers van Xylem zich, net als vorig jaar, op het terrein van Weizigt om een dag lang vrijwillig aan de slag te gaan. Wethouder Rik van der Linden verzorgde de aftrap van de feestelijke klusdag en complimenteerde de medewerkers, die meteen al aan de slag wilde gaan, met hun enthousiasme. 'Geweldig dat jullie hier weer zijn en daarmee laten zien dat jullie je verbonden voelen met anderen en met de stad', aldus de wethouder.
Gewapend met allerlei gereedschap staken de medewerkers van Xylem in de stralende lentezon flink de handen uit de mouwen. Onder andere de Bijenstal en de kippenhokken kregen een flinke opknapbeurt. Daarnaast werd ook de Tuin aan kant gebracht, de paden schoongespoten en het tuinmeubilair opgeschuurd. Vol enthousiasme werkten de klussers de hele dag hard door met flink wat afgeronde klussen als resultaat. Vanaf nu mag de zon gaan schijnen want dankzij Xylem is Weizigt klaar voor het voorjaar.

NLdoet is een landelijk initiatief van het Oranje Fonds en de grootste landelijke vrijwilligersactie. NLdoet brengt vrijwillige inzet onder de aandacht en stimuleert Nederlanders om de handen uit de mouwen te steken. Bij Duurzaamheidscentrum Weizigt zijn het hele jaar door ruim 90 vrijwilligers actief. Voor meer informatie over Weizigt en haar aanbod kijk je op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.