Wethouder Rik van der Linden geeft startschot voor 100 100 100 Dordrecht

15 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Wethouder Rik van der Linden geeft startschot voor 100 100 100 Dordrecht

DORDRECHT - In de gemeente Dordrecht schreven zich voor 100-100-100, het project waarin 100 mensen gedurende 100 dagen 100% van hun afval scheiden, meer dan 100 mensen in. Gisteravond bleek uit de hoge opkomst voor de startbijeenkomst in het Stadskantoor dat het enthousiasme van de deelnemers groot is. Ze hebben er zin in. Samen met wethouder Rik van der Linden ondertekenden de deelnemers: “Minder restafval: We weten dat het moet, en we weten waarom. Nu gaan we thuis de uitdaging aan om dit nóg beter te doen.”

Het grootste deel van de materialen in ons huishoudelijk afval kunnen we hergebruiken of recyclen. Van materialen zoals plastic, papier en gft maken we nieuwe producten. Maar dat kan alleen als we ons afval thuis scheiden. We kunnen zelf ook onze hoeveelheid afval flink terugdringen. In 100-100-100 ervaren de deelnemers hoe.

Op de speciale website krijgen deelnemers toegang tot een forum waar ze opdrachten, ervaringen en tips & tricks met elkaar delen. Het wordt echt de sport om zo min mogelijk restafval over te houden. Vanaf 1 april (tot 9 juli 2016) gaan de deelnemers de uitdaging aangaan. 100-100-100 wordt in de gemeente Dordrecht georganiseerd door HVC in samenwerking met de gemeente.

Ook meedoen met 100-100-100? Aanmelden kan tot en met 31 maart op www.100-100-100.nu.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.