Xylem was op 11 en 12 maart op twee locaties actief voor NLdoet

16 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Xylem was op 11 en 12 maart op twee locaties actief voor NLdoet

DORDRECHT -  Xylem op 11 en 12  maart op twee locaties actief voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Xylem Water Solutions Nederland in Dordrecht heeft zich op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart vol enthousiasme ingezet voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Circa 40 medewerkers van Xylem hebben zich, verdeeld over de twee dagen, ingezet bij Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht en bij Zorgboerderij de Zuidpunt, vlak bij de Moerdijkbrug. Op 11 maart werd het Xylem team bij Duurzaamheidscentrum Weizigt welkom geheten door Wethouder Rik van der Linden, Wethouder Jeugdzorg, Vervoer en Duurzaamheid en Milieu. Na de ontvangst werd het team ingezet bij diverse tuinklussen, opknap-, schilder- en snoeiklussen bij de Stadsboerderij, de bijenstal en klimaatkas.

Duurzaamheidscentrum Weizigt stimuleert het duurzaam denken en handelen in Dordrecht en de regio. 

Op zaterdag werd het Xylem team ontvangen bij Zorgboerderij de Zuidpunt. Een zorgboerderij die al 10 jaar arbeidsmatige dagbesteding biedt aan mensen met een psychiatrische beperking. Met schoonmaak- en diverse kluswerkzaamheden als het schuren en verven van deuren en het (ver)plaatsen van (nieuwe) heiningen is het een zeer productieve en gezellige dag geworden.

Xylem onderschrijft belang duurzaam denken en handelen. Als leverancier onderschrijft Xylem het belang van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zo levert en produceert Xylem producten voor een laag energieverbruik met gebruik van duurzame materialen om het milieu te ontlasten. Tegelijkertijd ondersteuntXylem initiatieven zoals de landelijke Fiets naar je Werk Dag, elektrisch rijden, 100% sociaal fruit en het gebruik van duurzame energie. Internationaal steunt Xylem het sociaal investeringsprogramma ‘Watermark’, dat helpt in het voorzien en beschermen van veilig water in gemeenschappen over de hele wereld. Een project waar Xylem medewerkers van over de hele wereld zich voor kunnen inzetten op locatie, om een wezenlijke bijdrage te leveren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.