Bijzondere kunstexpositie geopend op terrein Weizigt in Dordrecht

16 maart 2016 door Eva Baars
Bijzondere kunstexpositie geopend op terrein Weizigt in Dordrecht

DORDRECHT -  Dinsdag 15 maart is de nieuwe kunstexpositie geopend op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. De expositie draagt de naam 'Natuursymbolen uit de Oudheid' en is ingericht door 3 kunstenaressen uit de Drechtsteden. Tot 31 oktober zijn de werken gratis te bewonderen op het terrein van Weizigt.

Cora de Kok uit Dordrecht en Jacky van der Sluis en Machteld Teekens uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn de drie kunstenaressen die de komende maanden hun werk aan de bezoekers van Weizigt presenteren. De materialen, kleuren en technieken die gebruikt worden zijn verschillend, maar de werken vertonen toch een bepaalde samenhang en passen als geheel perfect in het groene terrein van Weizigt.
Hans Berrevoets, initiatiefnemer voor de exposities bij Weizigt, opende de ochtend met een kort welkomstwoord. 'Het is voor de 170.000 bezoekers die Weizigt jaarlijks ontvangt, ontzettend bijzonder om telkens eerste rang te mogen zitten bij de kunstexposities.' Aansluitend wandelden de genodigden langs de verschillende tentoongestelde werken op het terrein van Weizigt.
Rondom de vijvercipres op het terras steken de kleurrijke draken van Jacky van der Sluis uit het groen. De Chinese draken brengen geluk en voorspoed en nodigen daarnaast uit tot het verzinnen van allerlei verhalen en avonturen. De Groene Man van Machteld Teekens in de Klimaatkas laat kinderen ervaren dat ze verbonden zijn met de natuur en hun eigen individualiteit ontdekken. Eveneens in de Klimaatkas hangen de vissen van Cora de Kok. Haar werk is een verbeelding van haar eigen gedachten in textiel maar ook in koper.
Jacky, Cora en Machteld vertellen honderduit over hun werk, de technieken die zij gebruikt hebben en het ietwat mysterieuze thema dat de werken verbindt.
'Als je heel stil bent, kun je de draken zelfs horen praten', aldus Jacky over haar Chinese draken.

De nieuwe expositie is tot 31 oktober 2016 elke dag tussen 09.00 uur en 17.00 uur te bezichtigen bij Weizigt. Voor meer informatie over de exposities bij Weizigt kijk je op www.weizigt.nl/exposeren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.