Basisschoolleerlingen lopen voor schoon water in ontwikkelingslanden

17 maart 2016 door Eva Baars
Basisschoolleerlingen lopen voor schoon water in ontwikkelingslanden

DORDRECHT -  Woensdag 23 maart nemen 180 basisschoolleerlingen uit Dordrecht en Zwijndrecht deel aan de sponsorloop Wandelen voor Water die van start gaat bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Met 6 liter water op hun rug lopen de kinderen 6 kilometer door de binnenstad van Dordrecht. Het geld dat zij ophalen met deze prestatie gaat naar drinkwaterprojecten in Kenia, Oeganda en Tanzania.

Voor Nederlandse kinderen is schoon drinkwater uit de kraan vanzelfsprekend, maar helaas is dit nog niet zo voor kinderen in ontwikkelingslanden. Zij moeten kilometers lopen voor een paar liter vervuild water. Om schoon drinkwater ook voor hen toegankelijk te maken, halen dit jaar meer dan 14.000 Nederlandse basisschoolleerlingen geld op tijdens de sponsorloop Wandelen voor Water. Zo ook bij Duurzaamheidscentrum Weizigt waar leerlingen van School Muhring en De Fontein uit Dordrecht en KBS De Toermalijn en PCBS De Kim uit Zwijndrecht woensdag 23 maart om 09.00 uur op pad gaan om geld op te halen voor hun leeftijdsgenootjes. Het totaalbedrag wordt vervolgens door Simavi nog met 80% verhoogd! Met de opbrengst van Wandelen voor Water 2016 worden tot 2018 19.380 kinderen en 26.470 bewoners van dorpen in ontwikkelingslanden van toiletten en schoon drinkwater voorzien en krijgen ze hygiënetrainingen.

Wandelen voor Water in Dordrecht wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van de waterpartners van Duurzaamheidscentrum Weizigt: Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland en Oasen. Daarnaast stellen de waterpartners educatiemateriaal beschikbaar en zullen de mascottes Evi, van Evides Waterbedrijf, en Droppie, van de waterschappen, aanwezig zijn om de ochtend nog feestelijker te maken.

Wandelen voor Water is een landelijk initiatief dat georganiseerd wordt door Aqua for All. Simavi verzorgt elk jaar rondom Wereld Waterdag, 22 maart, een groot aantal sponsorlopen, zo ook bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Voor meer informatie over de wateractiviteiten die Weizigt organiseert, kijk je op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.