Drechtstedenbestuurder Richard Korteland steekt jubilerend CJBD hart onder de riem

17 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Drechtstedenbestuurder Richard Korteland steekt jubilerend CJBD hart onder de riem

DRECHTSTEDEN - Tijdens het zeer druk bezochte en uiterst geanimeerde 25-jarig jubileumfeest van Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden (CJBD) afgelopen dinsdag 15 maart, moedigde de heer Richard Korteland, vice-voorzitter van het Drechtstedenbestuur, de aanwezige ondernemers uit de regio aan zich vooral ‘op de kaart te zetten’. Samenwerking opwekken is ook waar het Drechtstedenbestuur voor staat, dus kan de jubilerende vereniging een prima verbinder en aanjager van bedrijven respectievelijk kennis zijn. De ruim 100 aanwezigen verraste hij met nieuws over het nieuwe MKB Katalysatorfonds, dat innovators wil aanmoedigen en helpen en dat de regio nog sterker op de kaart moet zetten.

Verbinder
Nadat de gasten bij binnenkomst hartelijk welkom waren geheten door Alphons, ‘uw butler van dienst’, opende voorzitter Jeroen Put – af en toe gesouffleerd door Alphons – de avond met een korte speech. “Het doet ons als bestuur deugd dat zoveel leden en zakelijke partners deze feestelijke gebeurtenis met ons meevieren vanavond. Heel bijzonder dat zelfs 4 oud-voorzitters aanwezig zijn. Maar ja, een 25-jarig jubileum stáát dan ook ergens voor. CJBD zoekt de rol van verbinder van leden onderling en wil bijdragen aan het openen van deuren extern. Daar ligt al 25 jaar de nadruk en dat willen we als vereniging minimaal nóg eens 25 jaar doen. En we zijn trots dat de heer Korteland vanuit zijn functie als vice-voorzitter van het Drechtstedenbestuur ons als eregast bezoekt.”

Stimuleren en faciliteren
Richard Korteland ging kort in op de rol van de Drechtsteden voor de werkgelegenheid en de werkethos in de regio: “Grote en kleine ondernemingen, jong of oud, moeten vooral de samenwerking zoeken. En we mogen best minder bescheiden zijn. Het bestuur van de Drechtsteden blijft graag in gesprek met een vereniging als CJBD – met zo’n lange staat van dienst – als bindmiddel voor jonge bedrijven. Wij willen ontwikkelingen stimuleren en faciliteren, zodat we de hele regio nog krachtiger op de kaart kunnen zetten. Daartoe is onder andere het MKB Katalysatorfonds in het leven geroepen. Wij wensen CJBD van harte nog een lange, gezonde toekomst. En dat het ledental uit de Drechtsteden gestaag mag groeien.”

Foto: Anke Bot Fotografie.
Fotobijschrift: Voorzitter Jeroen Put (l) overhandigt de heer Richard Korteland (m) als eerste het jubileumgeschenk voor de CJBD-leden en -partners

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.