Cabaretvoorstelling voor ontslagen V&D medewerkers uit Dordrecht

18 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Cabaretvoorstelling voor ontslagen V&D medewerkers uit Dordrecht

DORDRECHT - De gratis cabaretvoorstelling van Leon van der Zanden voor ontslagen V&D medewerkers maakt deze maand een kleine tournee door Nederland. Door de grote belangstelling voor de voorstelling van 8 maart in het Parktheater in Eindhoven stelt nu ook theater DeLaMar in Amsterdam op dinsdag 22 maart haar deuren open voor oud V&D gedienden. Ook V&D’ers van het filiaal uit Dordrecht zijn uitgenodigd.

Het initiatief van de cabaretvoorstelling komt van Miranda Leenders uit het Brabantse Gemert. Zij werd na 23 jaar trouwe dienst, samen met duizenden collega’s plotseling op straat gezet. “Het was een raar afscheid. De meesten zijn gewoon naar huis gegaan en dat was het dan”, vertelt de initiatiefneemster. “Met deze voorstelling krijgen we de kans om onze loopbaan bij V&D op een leuke manier af te sluiten.”

Miranda benaderde cabaretier Van der Zanden twee weken geleden via Facebook met de vraag of hij gratis voor een zaal met ontslagen V&D medewerkers wilde spelen. Hier zei hij meteen ja op. Hij heeft van zijn bestaande voorstelling SUPERGEWOON een speciale V&D versie gemaakt: ‘Leon’s grote Prijzencircus’. Intussen is de actie van Miranda Leenders behoorlijk uit de hand gelopen. Duizenden oud V&D medewerkers uit het hele land hebben zich bij haar gemeld. “Ik was even bang om oud-collega’s teleur te stellen door de grote belangstelling. Maar nu andere theaters ook meewerken is dat opgelost”, zegt ze.

De ontzetting en vertwijfeling onder de oud V&D ‘ers is groot. “Er is geen sociaal plan voor de ruim 8000 medewerkers”, zegt Leenders. “Al mijn collega’s zijn nu afhankelijk van een tijdelijke uitkering en moeten snel op zoek naar een nieuwe baan. En dat valt niet mee.” Miranda Leenders wil met dit initiatief haar collega’s even de ellende van het massaontslag laten vergeten. Maar dat niet alleen. Ze houdt een speciale Facebookgroep in de lucht als virtuele ontmoetingsplaats. “Daar blijven we op de hoogte van elkaars verhalen, sollicitatiepogingen en tips om nieuw werk te krijgen”, aldus de initiatiefneemster.

“Een kwart van de oud-medewerkers van V&D is ouder dan 45 jaar en dat is geen goede uitgangspositie voor het zoeken naar werk”, volgens Jos Verhoeven, directeur van Start Foundation; een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die kansen en werk wil creëren voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt. “Op dit moment vallen er veel ontslagen in Nederland. Wij steunen de actie van Miranda omdat deze symbool staat voor alle mensen die in zo’n beroerde positie zitten. We willen hen hiermee een hart onder de riem steken, maar ook helpen om elkaar te blijven steunen en niet louter overgeleverd te worden aan de instanties”.

Voormalig V&D medewerkers uit Dordrecht die aanwezig willen zijn bij de gratis cabaretvoorstelling in theater DeLaMar kunnen kaarten reserveren via: www.delamar.nl/vend.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.