Initiatiefvoorstel Beter Voor Dordt over Lastenvermindering met oog voor veiligheid

18 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Initiatiefvoorstel Beter Voor Dordt over Lastenvermindering met oog voor veiligheid

DORDRECHT - Van Beter voor Dordt ontvingen we het volgende bericht: "Dordrecht is gebaat bij evenementen en horeca-activiteiten die schoon, heel en veilig plaatsvinden. Daarentegen moeten de gemeentelijke regels en vergunningen niet hun doel voorbij schieten en feitelijk overbodig worden.

In de afgelopen jaren heeft de gemeente Dordrecht al meerdere malen onnodige en overbodige regels geschrapt. Beter voor Dordt ziet echter kansen om de huidige regels op een aantal onderdelen verder te versoepelen. Het gaat hierbij met name over vergunningen voor evenementen, horecabedrijven en kansspelautomaten.

In de huidige APV en de Kansspelenverordening zijn regels opgenomen, die onnodige administratieve en financiële lasten voor evenementenorganisatoren en ondernemers tot gevolg hebben. Deze lasten zijn het gevolg van ingewikkelde aanvraagprocedures, lastige aanvraagformulieren en relatief hoge kosten voor evenementen- en horeca-exploitatievergunningen.

Het initiatiefvoorstel dat Beter voor Dordt tijdens de raadsvergadering van 29 maart aanstaande zal indienen maakt het mogelijk dat een grotere groep evenementenorganisatoren, sport-, muziekverenigingen, kerken en horecaondernemers met een drank- en horecavergunning geen vergunningen meer aan hoeven te vragen voor hun evenementen en horeca-activiteiten. Ook kan dit voorstel ervoor zorgen dat horecaondernemers minder tijd en geld kwijt zijn aan administratieve verplichtingen om hun horeca-exploitatievergunningen en kansspelautomatenvergunningen actueel te houden.

Het positieve effect van dit initiatiefvoorstel is dat organisatoren, instellingen en horecabedrijven geeningewikkelde vergunningsprocedures hoeven te doorlopen, geen lastige aanvraagformulieren in hoeven te vullen en dus ook geen leges meer hoeven te betalen voor een vergunning.

Bijkomend voordeel van dit initiatiefvoorstel is dat de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid minder vergunningen namens de burgemeester hoeft te verlenen. Dit kan weer tot een besparing voor de gemeente leiden." Tot zover het bericht van Beter voor Dordt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.