Koninklijke onderscheiding voor de heer Schoon algemeen directeur Dordts Museum

19 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Koninklijke onderscheiding voor de heer Schoon algemeen directeur Dordts Museum

DORDRECHT - Op zaterdag 19 maart heeft burgemeester drs. A.A.M. Brok tijdens de opening van de kunsttentoonstelling 'Uit liefde voor de stad' in de Augustijnenkerk aan de Voorstraat 216 te Dordrecht om 17.45 uur een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer P.J. Schoon, algemeen directeur van het Dordrechts Museum.

Achtergrondinformatie
Onder de bezielende leiding van de heer Schoon is het Dordrechts Museum tot grote bloei gekomen, mede door de vele aan zijn hoofdfunctie gerelateerde nevenfuncties die hij vrijwillig en onbetaald vervulde. De heer Schoon heeft zich enorm ingezet voor de verschillende bestuursfuncties van de diverse organisaties waarvoor hij zich inzet(-te). Hij heeft daarbij de gemeente Dordrecht voortdurend onder de aandacht gebracht in binnen- en buitenland. De stijging van de toeloop naar de stad en naar de musea in Dordrecht is zeker vergroot door de wijze waarop de heer Schoon handelde.

Samenvattend heeft de heer Schoon als directeur van het Dordrechts Museum meer voor de stad gedaan dan van hem verwacht mocht worden. Daarmee heeft hij de Dordtse musea nog meer op de kaart gezet, maar vooral ook de stad Dordrecht.

Van 1982 tot 1988 was de heer Schoon redactielid van het kunsttijdschrift 'Kunstlicht' en van 1984 tot 1988 lid van het dagelijks bestuur van de vakgroep Kunstgeschiedenis van de Letterenfaculteit aan de Vrije Universiteit.

Gedurende 4 jaar (1990-1994) was gedecoreerde vrijwilliger bij het Schevenings Museum en het Dordrechts Museum. Bij het laatste museum trad hij in 1992 in dienst en werd hij in 2001 aangesteld als directeur.

Van 1993 tot 2001 was hij bestuurslid bij de Stichting Postuniversitair Kunsthistorisch Onderzoek en van 1998 tot 2004 van de vereniging Codart.

Gedurende 5 jaar (2002-2007) was hij bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Kunsthistorici en vanaf datzelfde jaar is hij adviseur van de Vereniging Dordrechts Museum. Vanaf 2004 was hij gedurende 7 jaar bestuurslid van de Nederlandse Museumvereniging en de Stichting Museumjaarkaart en gedurende 8 jaar van de Stichting Museumregister Nederland.

Sinds 2006 is de heer Schoon voorzitter van de Stichting Cornelis Hofstede de Groot / Vrienden van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie en bestuurslid van de Stichting Museana.

Vanaf 2007 is hij lid van de Raad van Adviseurs van de Vereniging Rembrandt en vanaf 2011 bestuurslid van de Vereniging Rembrandt.

Gedurende 3 jaar (2009-2012) was gedecoreerde jurylid van de Museumprijs van de BankGiroLoterij / het Prins Bernard Cultuurfonds.

Sinds 2009 is hij lid van de commissie Onderzoek Museale Verwervingen 1933-1940 en 1948 tot heden en lid van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum Twenthe, het G.J. van Heek Jr Fonds en de stichting Rijksmuseum Twenthe Fonds.

Gedurende 4 jaar (2010-2014) was hij adviseur van het Biesbosch MuseumEiland en lid van het comité van aanbeveling van het Biesbosch MuseumEiland. En sinds 2013 maakt gedecoreerde zich verdienstelijk als bestuurslid van de Brantsen van de Zyp Stichting.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.