Zorggroep Crabbehoff aan de slag met intern verbetertraject

21 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Zorggroep Crabbehoff aan de slag met intern verbetertraject

DORDRECHT -  Zorggroep Crabbehoff aan de slag met intern verbetertraject na aanwijzing IGZ. Zorggroep Crabbehoff verbetert de situatie op haar afdeling Kleinschalig Wonen nadat de Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) daar verscheidene tekortkomingen heeft geconstateerd. Teams, die onder leiding staan van voormalig IGZ-inspecteur F.M. Versteegen, zijn inmiddels aan de slag gegaan met de aanbevelingen van de IGZ door het optimaliseren van de werkprocessen op de afdeling Kleinschalig Wonen.

Naar aanleiding van een bezoek op 28 januari 2016 heeft de IGZ een aantal werkprocessen op de afdeling Kleinschalig Wonen als onvoldoende beoordeeld. Op deze afdeling wonen 42 cliënten. Dit zijn bewoners met psychogeriatrische problematiek, met name dementie. Het gaat om regels op het gebied van medicatieveiligheid, de toepassing van vrijheid beperkende middelen en -maatregelen en het gebruik van zorgdossiers die onvoldoende worden nageleefd. De Inspectie heeft op 21 maart 2016 een aanwijzing gegeven.

De directie en Raad van Toezicht van Zorggroep Crabbehoff nemen het oordeel en de aanbevelingen van de Inspectie uiterst serieus. De zorg voor onze cliënten moet optimaal zijn en de organisatie dient daar volledig op te zijn ingericht. Cliënten, familieleden en medewerkers zijn ingelicht over het plan van aanpak. Wij benadrukken dat geen van de bewoners vanwege de tekortkomingen gevaar heeft gelopen.

De heer J. Groen, bestuurder: “Wij zijn uiteraard geschrokken van het oordeel van de Inspectie over onze afdeling Kleinschalig Wonen. We zijn direct aan de slag gegaan met de aanbevelingen en het doorvoeren van verbeteringen. De veiligheid en kwaliteit van zorg- en dienstverlening aan onze bewoners staan voorop.”

In de komende periode wordt de organisatie kritisch tegen het licht gehouden en een aantal veranderingen doorgevoerd. De nadruk ligt op het versterken van de kennis van medewerkers en zorgvuldige communicatie. De teams, die waar nodig met externe deskundigen zijn aangevuld, hebben inmiddels maatregelen genomen om de meest urgente problemen aan te pakken. Zorggroep Crabbehoff realiseert het verandertraject voor de IGZ-deadline van 14 juni 2016.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.