Michel Prins Nederlands Kampioen skien op de baan

22 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Michel Prins Nederlands Kampioen skien op de baan

DORDRECHT - Afgelopen zondag 20 maart vonden bij Ski en Snowboardclub De Schans in Uden de Nederlandse Kampioenschappen skiën op de baan plaats.

Bij de mannen ging de 38-jarige Michel Prins van Skiselectie Drechtsteden uit Dordrecht voor de vierde keer met de Nederlandse titel aan de haal. Hij klokte in de eerste manche exact dezelfde tijd als Andre Goedhart (13,40) en stond daarmee gedeeld eerste. In de tweede manch zag hij zijn concurrent en trainingsmaat van Skiselectie Drechtsteden een grote fout maken, waardoor hij behouden naar de overwinning kon skiën.

Prins: “Vorig jaar stond ik na de eerste manche ook eerste, maar deed ik het in de tweede manche niet goed en eindigde ik als tweede. Daarom was ik dit keer extra gedreven en gelukkig ging het goed. Ik wist ook van tevoren dat als ik normaal zou skiën, dat ik dan zou moeten winnen. Maar je weet nooit wat er kan gebeuren.”

Foto: Meervoudig Nederlands Kampioen Michel Prins in actie naar zijn 4e titel

Goedhart eindigde door zijn misser uiteindelijk als vierde. Voorlopig weet de meest senioren deelnemer aan het NK niet van ophouden. Prins: “Ik richt me alleen nog op de baan en zo lang ik nog wedstrijden weet te winnen, blijf ik doorgaan. De Nederlandse titel is een mooie bekroning op mijn seizoen. Kijken of dit me op mijn veertigste ook nog lukt.”

Foto: Niels Volmer, 2e plaats

2 Podiumplaatsen jongste jeugd
Voor de jongste skiërs werd voorafgaand aan de Nederlandse Kampioenschappen een SnowStar Race op  het programma. Hierbij zijn Niels Volmer en Nienke Dost van Skiselectie Drechtsteden 2e en 4e geworden. Tussen Niels en Jayden Zingel van Skiteam Nieuwegein was het een nek aan nek race, waarbij Jayden uiteindelijk de 1e prijs veroverde. Nienke bouwde de spanning flink op toen zij in haar 1e manche gediskwalificeerd werd, maar in de 2e en vervolgens 3e run ijzersterk terugkwam en zo de 4e plaats op het podium wist te veroveren.

Foto: Nienke Dost, 4e plaats

De prijswinnaars worden getraind door Marc Jansen en Anouk de Quartel. Anouk en Marc zijn geen onbekenden in de skiwereld. Anouk is meervoudig Nederlands Kampioen en meervoudig Sportvrouw van het jaar in Dordrecht. Marc is erkent trainer en heeft al vele pupillen naar de top kunnen brengen. Zo werd begin maart Inge Meijer van Skiselectie Drechtsteden Nederlands Kampioen slalom in de sneeuw.

Voor wedstrijd- en breedtesport
Skiselectie Drechtsteden is in januari 2011 opgericht om de gevorderde skiër meer uitdaging te bieden. De skiselectie gaat door waar de lessen stoppen: van trainingen voor een perfect gestuurde carvingbocht of slalom tot sportieve sneeuwreizen. Plezier is de basis, maar sommige trainen keihard om snel beter te worden!! De meeste kinderen en volwassenen vinden het leuk om nog sportief te skiën en werken technische trainingen af. Andere maken de keuze om echt wedstrijden te gaan skiën. Zo zijn er al een aantal doorgestroomd vanuit breedte- naar de wedstrijdsport.

Skiselectie Drechtsteden is gevestigd in Dordrecht en traint op de borstelbaan bij Skicentrum Drechtsteden aan de Vogelaarsweg 1.

Volledige tekst bij bovenste foto: De Nederlandse Kampioenen, Britt van Winsen (Alpineteam Wolfskamer) en Michel Prins (Skiselectie Drechtsteden)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.