Drechtse Wind is blij met ruimte voor wind op Duivelseiland, maar heeft nog veel vragen en wil hoger tempo

05 oktober 2015

DORDRECHT - Drechtse Wind is blij dat er windmolens mogen worden gebouwd op het Duivelseiland in Dordrecht. Dit is de plek waar zij samen met bewoners en lokale ondernemers 2 of 3 windmolens wil realiseren. Drechtse Wind maakt  zich zorgen, omdat de besluitvorming opnieuw weer bijna één jaar wordt uitgesteld tot volgend jaar zomer.

Al enige jaren overlegt burgercoöperatie Drechtse Wind met de gemeente Dordrecht om samen met de ECD (Energie Coöperatie Dordrecht) windmolens te realiseren op Duivelseiland. Dit lijkt in het besluit van het college van B en W mogelijk te worden. Onduidelijk is nog wat precies de consequenties zijn van de (veiligheids)eisen, die worden gesteld in de structuurvisie Windenergie. De grootste zorgen zijn er over weer een verlenging van de beslissingstermijn. Sinds de eerste nota van toenmalig wethouder Wagemakers is een vertraging van twee jaar opgelopen. Een dergelijke vertraging geeft risico’s voor de realisatie.

Drechtse Wind wil zo snel mogelijk de kansen pakken, die de structuurvisie Windenergie biedt. Bewoners, lokale organisaties en lokale ondernemerskunnen dan meeprofiteren van duurzame energie. Zij hoopt ook dat college en gemeenteraad van Dordrecht meer ruimte maakt voor wind op de rest van het Eiland van Dordt. Met het huidige plan worden de duurzaamheidsdoelstellingen van het college bijna zeker niet gehaald.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.