FNV: werknemers Chemours krijgen bloedonderzoek

24 maart 2016 door Hennie van der Zouw
FNV: werknemers Chemours krijgen bloedonderzoek

DORDRECHT - Werknemers van teflonproducent Chemours die bij de productie zijn betrokken, kunnen op kosten van het bedrijf hun bloed laten testen op giftige stoffen. Dit meldt FNV-bestuurder Piet Janssen na afloop van een overleg met de directie van het bedrijf. Eerder vroeg de FNV om dit onderzoek en om openbaarheid van resultaten.

De medewerkers die om een onderzoek vragen, krijgen alleen zelf hun eigen uitslagen. De medische gegevens worden niet gedeeld met het bedrijf.

Op het Chemours-terrein werken verschillende contractors, bijvoorbeeld in het onderhoud van installaties. Chemours roept ook deze bedrijven op om hun medewerkers de mogelijkheid van een onderzoek te bieden.

De directie van Chemours is in overleg met het management in de VS om ook een algemene rapportage over de stand van zaken bij het bedrijf openbaar te kunnen maken.

Piet Janssen, bestuurder FNV: “We hebben hier namens de medewerkers bij de directie op aangedrongen. Ik ben erg blij dat de zorgen van de medewerkers nu serieus worden genomen en dat mensen de kans krijgen om zich te laten onderzoeken.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.