Estafette duurzaamheid voor MKB van start

04 april 2016 door Hennie van der Zouw
Estafette duurzaamheid voor MKB van start

DRECHTSTEDEN - Op vrijdag 1 april gaf wethouder Joke Reuwer van Papendrecht het startsein voor de regionale duurzaamheidsestafette voor MKB-bedrijven. Dit gebeurde die dag om 11 uur bij vakgarage Care4Cars. Samen met eigenaar Ruud van den Berg zette de wethouder de estafette in beweging. De garage zal later het stokje doorgeven aan een ander bedrijf uit de Drechtsteden.

De Duurzaamheidsestafette richt zich op midden- en kleinbedrijven in de Drechtsteden die graag bijdragen aan het milieu, maar niet precies weten op welke manier ze de beste resultaten bereiken. Zij kunnen gratis meedoen aan de estafette die de gemeenten in de Drechtsteden samen met Stichting Stimular organiseren.  

Online Milieubarometer
Medewerkers van Stimular gaan bij de deelnemende bedrijven langs om hun gebouwen en werkprocessen na te lopen. Daarna vult een medewerker van Stimular het online instrument de Milieubarometer in. De deelnemers zien in één oogopslag hoe hun bedrijf scoort op verschillende milieuaspecten, zoals energieverbruik, CO2-uitstoot, water, afvalstromen, transport en papierverbruik. Achteraf ontvangen ze daarnaast een lijst met praktische besparingsmaatregelen.

Driedubbele winst
Met de Milieubarometer kunnen bedrijven winst boeken op het gebied van milieu, door kosten te besparen op energieverbruik en door zich te onderscheiden op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en zo hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Driedubbele winst dus. 

Gratis deelname
Deelname aan de Duurzaamheidsestafette voor bedrijven is gratis. Bedrijven kunnen tot het einde van het kalenderjaar gebruik blijven maken van de Milieubarometer en eventueel daarna voor 65 euro per jaar verlengen. Deelnemende bedrijven geven het estafettestokje door aan een ander bedrijf in de regio. Ook bedrijven die niet deelnemen aan de estafette kunnen een jaar gratis de Milieubarometer gebruiken via www.milieubarometer.nl/aanmelden/drechtsteden.

Meedoen aan de estafette
Er is nog ruimte om mee te doen aan de estafette. Bedrijven hoeven niet af te wachten tot één van de deelnemers ze vragen het stokje over te nemen. Zij kunnen zich ook direct aanmelden bij a.schrauwen@stimular.nl.

Bijgaand een foto van de start van de regionale duurzaamheidsestafette. Wethouder Joke Reuwer geeft het estafettestokje aan Ruud van den Berg​van Care4Cars.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.