Gefaseerde afsluiting poortjes op station Dordrecht CS

04 april 2016 door Hennie van der Zouw
Gefaseerde afsluiting poortjes op station Dordrecht CS

DORDRECHT - Medio april 2016 worden de poortjes op station Dordrecht in gebruik genomen. De toegangspoortjes zijn geplaatst om de sociale veiligheid van reizigers te vergroten, en zwartrijden tegen te gaan. Station Dordrecht is dan dus alleen nog via de toegangspoortjes van Arriva of NS te bereiken. Hiervoor heb je een geldig vervoerbewijs nodig (opgeladen OV-chipkaart of OV-chipkaart met abonnement) om op de perrons te komen.

Gefaseerde afsluiting
Vanaf 4 april gaan de poortjes gefaseerd dicht. Vanaf 25 april gaan ze definitief dicht. Er staan servicemedewerkers op het station ter begeleiding en voor eventuele vragen.

Niet met de trein, toch door het station
Gebruikers van een OV-chipkaart kunnen de poortjes gratis passeren (binnen 60 minuten en bij voldoende saldo) of een eenmalig passagerecht laden bij de NS-kaartautomaat. Gebruik je het station regelmatig als doorgang en woon je in een relevant postcodegebied? Vraag dan je PassagePas aan bij de gemeente Dordrecht via ns.nl/passagepasgemeenten. Bewoners van de bejaardencomplexen aan de achterkant van het station krijgen daarvoor speciale toegangspasjes.

Klik hier voor meer informatie over de poortjes.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.